SRBIJA ČEKA RIVALE: Odbojkašice na žrebu u Bangkoku saznaju s kim će biti u grupi na olimpijskom turniru u Parizu

S. K. 18. 06. 2024. u 14:43

ODBOJKAŠICE će sutra (11.00 po našem vremenu) u Bangkoku na žrebu saznati u kojoj će grupi biti na olimpijskom turniru od 27. jula do 11. avgusta u Parizu. Srpkinje su zbog devetog mesta na svetskoj rang-listi u trećem šeširu, ali to im nije nimalo važno, jer im je cilj da se domognu jedine medalje koja im nedostaje, zlatne.

foto volleyballworld.com

Poznato je da će Francuska kao domaćin biti u grupi A, a da su nosioci B i C grupe, prva i druga selekcija na svetskoj rang-listi, Brazil i Italija. Preostalih devet selekcija (Turska, Poljska, SAD, Kina, Japan, Holandija, Srbija, Dominikanska Republika i Kenija) biće smeštene u tri "šešira" i biće svrstne u grupe po sistemu serpentina.

Kako piše na sajtu OSS, ukoliko ne bude "klasičnog" žreba za devet selekcija iz tri šešira, na osnovu rang-liste FIVB, grupe bi izgledale - A: Francuska, SAD, Kina, Kenija, B: Brazil, Poljska, Japan, Dominikanska Republika i C: Italija, Turska, Holandija i Srbija.

U četvrtfinale će se plasirati prve dve selekcije iz svake grupe i dve najbolje trećeplasirane. Na osnovu rezultata u grupama napraviće se tabela osam najboljih selekcija, kako bi se dobio raspored četvrtfinalnih mečeva... Prva tri mesta zauzeće pobednici grupa, od 4. do 6. biće drugoplasirane selekcije, a dve najbolje trećeplasirane biće sedma i osma.

Kao i dosada u sastavima će biti 12 igračica, s tim što će svaka selekcija moći da prijavi i 13. igračicu, koja će trenirati sa ekipom i uskočiti u tim ukoliko se neko povredi.

Pogledajte više