BOLAN ODLAZAK IZ PARTIZANA: Jakšić pojačao velikog rivala

Novosti online 13. 06. 2024. u 20:00

Vaterpolo klub, Radnički iz Kragujevca doveo je još jednog talentovanog vaterpolistu, pošto je Petar Jakšić, mlađi brat Nikole Jakšića, zadužio kapicu ovog kluba.

FOTO: EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Petar Jakšić je prošle sezone igrao za Partizan, gde je bio kapiten i nosilac igre crno-belih:

- Radnički pravi dobru ekipu, igraće se na sva četiri fronta sa izuzetno visokim ambicijama i nije mi bilo teško da se opredelim za jedan takav projekat. Za mene kao mladog igrača u ovom trenutku su veoma bitne te jake utakmice i kvalitetan rad u klubu, a nema sumnje da će mi treninzi u Kragujevcu sa iskusnim trenerima, ali i saigračima, to omogućiti - rekao je Jakšić.

Mlada nada srpskog vaterpola ne krije da ga raduje to što će igrati za tim koji sa klupe predvodi Uroš Stevanović, čovek koji mu je dao šansu da debituje u reprezentaciji Srbije, a sa kojim je sarađivao u mlađim kategorijama „delfina“.

Foto: Profimedia

- Poznajem dobro većinu novih saigrača, sa mnogima od njih sam nastupao zajedno kroz klub i reprezentaciju, dok sam se sa ostalim susretao kao rival kroz utakmice. Takođe, jako dobro sam upoznat i sa sistemom trenera Stevanovića, sarađivali smo najpre kroz juniorsku, a zatim i seniorsku reprezentaciju i sigurno je da mi neće biti teško da se uklopim. Mislim da zaista možemo da idemo na najviše ciljeve - dodao je Jakšić.

Radnički je prethodno doveo i Strahinju Rašovića, Radoslava Filipovića i Radomira Drašovića, reprezentativce Srbije, kao i Nikolu Murišića, vaterpolistu iz Crne Gore.

BONUS VIDEO"ISTINA JE..." Reakcija Vladana Milojevića nakon remija na meču Vojvodina - Zvezda

Pogledajte više