ČUDO IZ JUGOSLAVIJE! Majka Srpkinja, otac Hrvat i legenda Partizana, a oni sa Barsom pokorio Evropu

Novosti online 10. 06. 2024. u 10:33

Rukometaši Barselone postali su prvaci Evrope.

Foto AP

Katalaonski tim je u velikom finalu Lige šampiona savladao ekipu Alborga rezultatom 31:30 i tako došao do 12. titule prvaka Evrope, a Petar i Đorđe Cikuša su tom prilikom postali rekorderi.

Blizanci rođeni 2005. godine u Španiji su najmlađi igrači Barselone koji su osvojili elitno evropsko takmičenje. "Mundo Deportivo" je tom prilikom izbacio tekst o njima dvojici sa jednostavnom porukom u naslovu. "Ovo je brutalno", jednostavno je pisalo uz sliku dvojice sjajnih nada Barselone koji su se slikali zajedno sa ocem Zoranom. 

Petar i Đorđe na zvaničnom sajtu Barselone nose prezime Cikuša Jeličić zbog španskih pravila da se dodaje i majčino prezime,  (kao Sergej i Vanja Milinković-Savić), a to prezime dolazi od majke Tatjane Jeličić, inače Srpkinje. Ljubav prema rukometu nasledili su od oca Zorana koji je legenda Partizana iz Bjelovara, rukometnog kluba koji je sedamdesetih dominirao jugoslovenskim rukometom, a 1972. godine je osvojo i Ligu šampiona pobedom nad Gumersbahom u finalu Lige šampiona 19:14. Partizan je i godinu dana kasnije bio u finalu, ali je tada MAI Moskva bila bolja, a četvrto mesto su osvajali 1968. i 1971. godine. 

A njegovi sinovi su rukometno čudo o kome bruji ceo svet. 

- Ovo je neverovatno, brutalno. Ne znam kako se ovo desilo nekome sa tek 18 godina. Jako sam srećan i ponosan zbog svega što sam uspeo da ostvarim, ali tek sam počeo ovde da igram i mnogo toga je preda mnom. Ovo me tera da radim još jače i da verujem u sebe. Sa obe noge sam na zemlji i radom mogu sve. Jako sam srećan posle ove titule zbog tima i moje porodice", rekao je Petar Cikuša strealac pet golova na fajnal foru nakon finala Lige šampiona.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

Pogledajte više