KRSMANOVIĆ OSTAJE U RUSIJI: Ovo je novi klub srpskog odbojkaša (FOTO)

Novosti online 09. 06. 2024. u 13:30 >> 13:18

Odbojkaš reprezentacije Srbije, Petar Krsmanović, ostaće i naredne sezone u Rusiji, samo će dres Gazprom Jugre zameniti za onaj Uralov iz Ufe.

FOTO: EPA-EFE/NICOLA MASTRONARDI

Odbojkaški klub, Ural Ufa i prošle sezone u svojim redovima imao je srpskog odbojkaša, ali je iz klub nedavno otišao Uroš Kovačević. Nedugo zatim, u Ufu je stiglo novo pojačanje iz naše zemlje, a to je Petar Krsmanović, 34-godišnji srednji bloker.

- Veoma mi je drago što sam prešao u klub koji ima veliku istoriju i tradiciju. Pre transfera sam razgovarao sa Urošem Kovačevićem o klubu, rekao mi je samo lepe reči o Ufi. Pokušaću da prikažem svoju najbolju igru. Verujem da ćemo zajedno kao ekipa da se borimo za najviše pozicije - rekao je Krsmanović.

Petar Krsmanović je krčio put iz Metalca Takovo, nosio je dres Đerdapa iz Kladova, zatim se malo spustio na more, u Budvu, zaigrao za Budvanske rivijere, a sledeća stanica mu je bila u Argentine (UPCN Volej).

Prva ruska avantura mu je bila u Jugri, od 2016. do 2019. godine, usledile su Pjaćenca, Kuzbas iz Kemerova, pa povratak u Srbiju u Vojvodinu sezona 2022/2023. Očigledno je Rusija ostala u lepom sećanju našem odbojkašu, pošto će drugu godinu za redom igrati kod njih.

FOTO: EPA-EFE/NICOLA MASTRONARDI

Krsmanović se nalazi sa odbojkaškom reprezentacijom u Kanadi, gde naš državni tim završava drugu sedmicu Lige nacija preko koje pokušava da obezbedi vizu za Olimpijske igre u Parizu.

BONUS VIDEO TOPIĆ: Ako sestra bude navijala kao danas, medalja na Evropskom prvenstvu je neminovna

Pogledajte više