BOLAN PORAZ "ORLOVA": Odbojkaši u Otavi izgubili od Argentine sa 3:2 i opet zaostaju za Kubancima u borbi za Olimpijske igre u Parizu

S. K. 09. 06. 2024. u 10:19

„ORLOVI“ nikako da pobede selekciju iz Top 8. Odbojkaši su u svom sedmom meču u Ligi nacija na turniru u Otavi posle dva sata žestoke borbe poklekli u duelu sa Argentinom – 2:3 (26:28, 18:25, 25:18, 25:22, 13:15). Srbi u ponoć igraju sa Kanadom, koja je preslišala SAD sa 3:1.

FOTO: FIVB

- Malo smo počeli nervozno utakmicu. Oni su poveli sa 2:0, jer smo upali u njihov vrtlog brze igre i tek kada smo uspeli da spustimo loptu, da nametnemo našu igru, onda je krenulo na bolje. Ali, bilo je prekasno.Ostaje žal osim sa petim setom i za prvim, gde smo igrali u egalu. Težak poraz, jer znamo koliko bi nam značila pobeda u dobijanju bodova na rang listi u borbi za Olimpijske igre – istakao je za sajt OSS naš najbolji igrač Dražen Luburić.

Kovačević i drugovi su zbog poraza od „gaučosa“ izgubili 1,77 bodova i na svetskoj rang listi pali na 11.mesto (243,57). Pre duela sa Kanađanima zaostajali su za svojom najvećim rivalom u borbi za Olimpijske igre, Kubancima sedam bodova. Jasno je da će odluka o putniku za Pariz pasti na turniru u Ljubljani, od 17.do 23.juna, gde naši igraju sa Kubom, Turskom, Poljskom i Slovenijom.

Srbi su se sa „gaučosima“ borili do poslednjeg daha.U prvom setu se nisu predavali ni kada su gubili 17:12, ali nisu uspeli da naprave preokret. U drugom su bili nadigrani,da bi u trećem i četvrtom uzvratili i izborili taj-brejk. U petom činu su krenuli silovito, poveli sa 5:2, ali je rival brzo izjednačio na 6:6. Od tada se igralo poen za poen, a u samom finišu smireniji su bili Argentinci, da bi Polonski drugu meč loptu pretvorio u pobedu.

- Olako smo im prepustili prva dva seta. Tek u trećem setu smo shvatili da možemo da igramo sa njima, zaigrali euforično, dobro smo servirali, branili se. Igrali smo onako kako oni najbolje igraju odbojku. U petom setu smo imali inicijativu na startu, šteta je što nismo iskoristili kontru kod 5:2. Ovako, oni su se brzo vratili, izjednačili na 6:6... Nije smak sveta, očekuje nas turnir u Ljubljani na kojem ćemo se sresti sa Kubom i voleo bih da taj duel odluči ko će u Pariz – naglasio je selektor Igor Kolaković.

S. K.

Jovović: Borili smo se

TEHNIČAR Nikola Jovović nikako ne želi da ekipa klone duhom:

- I protiv SAD smo imali utakmicu u svojim rukama, mogli smo da prelomimo u trećem setu. Protiv Argentine smo uspeli da se vrtimo u igru posle 0:2, što raduje. Nismo popuštali nijednog trenutka, bilo je dobrih i loših momenata. Raduje naša igra,ali naravno da zbog poraza nisam zadovoljan. Borili smo se, ali nešto je falilo.

Raspored

OTAVA

5.jun Srbija – Holandija 3:0

8.jun Srbija – SAD 1:3

9.jun Srbija – Argentina 2:3

9.jun Srbija –Kanada 23.55

Pogledajte više