ANGELINA NAPADA MEDALJU: Jedna naših najboljih atletičarki s puno optimzma očekuje finale u skoku uvis na Evropskom prvenstvu u Rimu

S. K. 08. 06. 2024. u 20:50

ANGELINA Topić blista ove sezone i svi se nadamo da će zasijati punim sjajem u Rimu. Jedna od naših najboljih atletičarki pokušaće sutra (20.28) na Olimpijskom stadionu da se u finalu skoka u vis na EP domogne još jedna medalje na šampionatima Starog kontinenta. Pre dve godine u Minhenu bila je bronzana, sada bi mogla stepenik više. Inače, večeras se u finalu takmiče Strahinja Jovančević u skoku udalj i Elzan Bibić na 5.000 metara.

FOTO: Tanjug/AP

Topićeva je pre Rima popravila lični i državni rekord i sa 1,98 m ima drugi rezultat ove sezone, iza Ukrajinke Jaroslave Mahučik, koje je preskočila 2,04. Tu su i druga Ukrajinka Irina Gereščenkio, Bugarka Mirela Demireva, Slovenka Lia Apostolovski...

- Osećam se više nego odlično, zaista sam u fanastičnoj formi i mislim da mogu mnogo. Kvalifikacije su protekle korektno. Dobro je bilo što smo pred veliko finale mogli da proverimo borilište, da vidimo kakva je atmosfera u Rimu. U kvalifikacijama sam napravila nekoliko grešaka, ali to je bilo više mentalno. Drago mi je što se sad desili, da znam šta da promenim za finale. Jako sam uzbuđena, srećna i jedva čekam finale. A ako moja sestra Sofija bude navijala kao u kvalifikacijama medalja je neminovna - istakla je za portal "Telegraf" Angelina Topić.

Danas pre podne naši nisu bili uspešni. Ivana Ilić je u svojoj kvalifikacionoj grupi na 100 m bila šesta, a vreme 11,62 joj je donelo 20. mesto.

- Nisam zadovoljna rezultatom, ali s obzirom da je ovo moje prvo EP imala sam veliku tremu. Na zagrevanju nisam uspela da se smirim - rekla je Ilićeva.

Maja Ćirić na 400 m nije uspela da izbori polufinale, jer je u svoj grupi bila peta (59,62). Ni Boško Kijanović nije stigao do polufinala na 400 m, jer je u svojoj kvalifikacionoj grupi bio šesti - 49,39 sekundi.

Naši u nedelju:

Slavko Stević skok uvis 11.35

Boško Kijanović 200 m 11.50

Nikola Kostić 400 m prepone 13.20

Angelina Topić skok uvis 20.28

Pogledajte više