IMA I NAŠE KRIVICE: Živko Gocić ponosan na vaterpoliste Novog Beograda, ali, posle 4. mesta u Evropi...

S. Krstović 08. 06. 2024. u 22:56

OTIŠLI su na Maltu da pokore Evrope, a kući su se vratili kao četvrti na Fajnal-foru Lige šampiona. Vaterpolisti Novog Beograda dugo će da pamte polufinalni duel sa Ferencvarošem, jer su i pored brojnih problema, ne samo u bazenu, bili nadomak velikog finala. Ovako, u borbi za treće mesto protiv Olimpijakosa (6:9) nisu imali potrebnu energiju da se teše bronzom. Ipak, ne mogu da kažu da je sezona bila neuspešna, jer su osvojili triplu krunu: Regionalnu ligu, prvenstvo i Kup Srbije.

miloš vukadinović

- U suštini sam nezadovoljan jer smo na Maltu došli da budemo prvi, a na četvrti. Ali, u polufinalu protiv Ferencvaroša malo nas je delilo od ulaska u finale. Ima naravno i mnogo naše krivice, kada se gleda iz ove perspektive napravili smo par grešaka koje nismo smeli. Ali, borili smo se muški. Naše ambicije su bile veće, ali uzimajuči u obzir šta nam se sve desilo u poslednjih 15, 20 dana i na samom turniru mislim da je sve viđeno, da se sve zna - pomalo je zagonetan strateg šampiona Srbije Živko Gocić.

I dalje je malo kome jasno zašto je u polufinalu Filipoviću sviran brutaliti zbog čega je ekipa igrala četiri minuta sa igračem manje. Kapiten zbog toga nije igrao u meču za bronzu. Primetno je bilo i da je Granados nije postigao nijedan gol.

- Ne bih o imenima. Mi smo kao tim došli, kao tim smo završili takmičenje, kao tim smo osvojili tri trofeja ove sezone, tako da ne ulazimo u te analize. Bitno je da nismo smeli da napravimo greške u odlučujućoj utakmici sa Mađarima - naglašva Gocić.

Duel sa Olimpijakosom je bio i mučenje...

- Očigledno je da su Atinjanin mnogo bolje uspeli da iskontrolišu emcije i praženjenje posle polufinala, jer su i oni ispali posle peteraca od Reka. Uspeli su da se vrate i za nijansu bolje odigraju od nas. Mi smo vrlo malo utakmica igrali bez Filipovića, što je zahtevalo određene promene u koncepciji igre, zašta nismo imalo dovoljno vremena, a i nismo bili na energetskom nivou da bismo sve uradili za kratko vreme - podvlači Gocić.

Trofejni stručnjak kada podvuče crtu može da bude zadovoljan ostvarenim u ovoj sezoni.

- Uzeli smo tri trofeja i bili među četiri najbolje ekipe u Evropi, mislim da to odavno nijedan srpski klub nije uradio. Ovo je treća sezona zaredom da smo na završnom turniru i mislim da na pravi način prezentujemo i sebe i svoj klub, naravno i srpski vaterpolu - naglašava Gocić.

Mandić: Pamtiću do kraja života

DUŠAN Mandić je na Malti bio onaj stari. Čovek odluke, pravi šampion. Sa Ferencvarošem je osvojio svoju treću titulu klupskog prvaka Evrope.

- Ovu noć ću pamtiti do kraja života. Ferencvaroš kao klub zaslužuje titulu, jer je organizacija sjajna, jer je sistem sjajan. Igralu smo bez pritiska, svi smo disali kao jedan. Posle kratke pauze okrećem se reprezentaciji i Parizu. Moramo da se poštujemo međusobno, da gledamo u svoje dvorište. Jedan sam je postao java, a sada sanjam medalju u Parizu. Moramo da budemo skromni, da idemo korak po korak - rekao je Mandić za "Sportklub".

Pogledajte više