SPECIJALNA OLIMPIJADA SRBIJE: Zrenjanin domaćin internacionalnog takmičenja za žene

Novosti online 06. 06. 2024. u 22:43

Specijalna Olimpijada Srbije je zahvaljujući podršci Ministarstva Sporta i grada Zrenjanina dobila mogućnost organizovanja velikog međunarodnog takmičenja za devojke, gde će grad Zrenjanin do 9. juna ove godine biti domaćin Evropskog inkluzivnog turnira u košarci za žene. Na svečanoj Ceremoniji u Gradskoj kući u gradu domaćinu ministar sporta Zoran Gajić svečano je otvorio Evropski inkluzivni turnir u košarci za žene.

FOTO: Ministarstvo sporta

Grad na Begeju ovom prilikom ugostiće osam košarkaških ekipa iz cele Evrope i ovo će biti najveći sportski inkluzivni događaj u ovoj godini kako u našoj zemlji tako i u regionu. Samim tim ovo je jedinstvena prilika za promociju Srbije, ženskog sporta kao i košarke za osobe sa intelektualnom ometenošću.

Dobrodošlicu u Srbiju i grad Zrenjanin na Svečanoj ceremoniji pored ministra Gajića svim učesnicima uputili su i predstavnica olimpijskog komiteta Srbije Marina Maljković, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, predstavnici Specijalne olimpijade Evrope i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

FOTO: Ministarstvo sporta

Specijalna Olimpijada Srbije je sportska organizacija za osobe sa intelektualnim poteškoćama, koja aktivno radi od 2002. godine i koja je registrovana pri Ministarstvu sporta kao sportska organizacija i kao takva je jedina koju oni podržavaju. Trenutno ima 14 sportskih klubova širom zemlje i ove godine ova organizacija je dobila priliku da bude domaćin Evropskog prvenstva u ženskoj inkluzivnoj košarci.

Nakon što je uneta zastava Specijalne Olimpijade, sportistkinje su položile I zakletvu: Dozvoli mi da pobedim, a ako ne mogu pobediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju Na samom kraju svečane ceremonije direktor Specijalne Olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević uručio je zahvalnice svima onima koji su pomogli da se ovaj turnir održi.

Pogledajte više