MORAJU DA POBEDE: Odbojkaši sutra (22.30) u petom kolu Lige nacija u Otavi igraju sa neugodnom Holandijom

S. K. 04. 06. 2024. u 12:26

RIO ne sme da se ponovi u Otavi. Odbojkaši sutra (22.30 po našem vremenu) startuju na turniru druge sedmice Lige nacija protiv Holandije, svesni da ih samo pobeda ostavlja u trci za Olimpijske igre u Parizu. Izabranici Igora Kolakovića moraju sve da učine da "ukrote" Nimira i društvo, u suprotnom još više će smanjiti šanse u borbi za francusku vizu.

Foto: Profimedia

- Posle loših rezultata u Riju i naročito posle poraza od Nemačke ostalo je samo da se borimo do kraja. Rival je istog kvaliteta kao Nemačka i našeg ranga. Sigurno je težak protivnik, imaju možda i najboljeg poentera Lige nacija, Nimira, a mi imamo samopouzdanje koje nosimo iz Argentine, što može puno da nam pomogne. Nadam se i da će Kapur da ozdravi do utakmice. Ali, i ako ne bude uz nas obećavamo da ćemo da se borimo protiv jako dobre Holandije. Očekujemo i podršku naših ljudi, koji su nas ovde jako lepo dočekali - ističe za sajt OSS selektor Igor Kolaković.

Ulog protiv Holandije je veliki, pobeda od 3:0 vredi 9,09 poena, od 3:1 6,59, a 3:2 4,09, dok poraz od 0:3 odnosi još 10,91. Idealan scenario je da su Kubanci, koji imaju skoro 23 poena više od nas, jutros izgubili od Kanade sa 3:0 (u tom slučaju izgubili bi 11,48 poena), a da naši slave maksimalnim rezultatom. Ipak, naši moraju da gledaju u svoje dvorište.

- Pred nama je bitan turnir. Neće biti lako, pritisak je na nama. To smo i znali, moramo to da iznesemo, da se nosimo sa tim. Holandija ima supertim. Ova generacija iz godine u godinu je sve bolja i reč je o sjajnoj ekipi. Koliko sam čuo i oni nakon takmičenja dosta razmišljaju o povlačenju, tako da je i njima ovo jedna od poslednjih šansi, gori i njima pod nogama, tako da će borba biti ozbiljna. Nadam se da će uz nas biti naši ljudi, pozvao bih ih da dođu, uvek je lepo osetiti neku toplotu kada ste daleko od kuće - ističe Nikola Jovović.

Petar Krsmanović primećuje da je za našu selekciju svaki meč do kraja ligaškog dela Lige nacija presudan.

- Idemo korak po korak, u Argentini smo pokazali da možemo da igramo i sa jačim ekipama po rejtingu od nas. Mislim da ove sedmice moramo da budemo mnogo bolji nego u Riju. Nimir je duša Holandije, spremamo se da ga limitiramo u dosta stvari - podvlači bloker Srbije.

Raspored

OTAVA

5. jun Holandija 22.30

8. jun SAD 2.00

9. jun Argentina 2.00

10. jun Kanada 00.00

Bitka za Pariz

Četiri selekcije na osnovu svetske rang-liste izboriće plasman na Olimpijske igre. Trenutni poredak:

2. Italija 361,86

6. Slovenija 331,50

8. Argentina 308,13

9. Kuba 261,17

10. Srbija 238,51

11. Holandija 222,14

Pogledajte više