DVA TESTA ZA SRPKINJE: Odbojkašice sutra na turniru Lige nacija igraju sa Turskom (2.30) i Kanadom (23.30)

S. K. 30. 05. 2024. u 12:13

ĐOVANI Gvideti nastavlja da testira naše odbojkašice. Podmlađena ženska selekcija sutra (2.30 po našem vremenu) ujutro igra sa braniocem trofeja, Turskom, a uveče (23.30) na turniru Lige nacija u američkom Arlingtonu sastaje se sa Kanadom. Ana Bjelica i drugarice turneju završavaju u nedelju (3.00) protiv Bugarske.

FOTO: M. Vukadinović

Naše devojke, koje su u elitnom takmičenju lišene pomoći Maje Ognjenović, Bojane Drče, Tijane Bošković, Bianke Buše, Jovane Stevanović, Mine Popović i Maje Aleksić, nemaju rezultatski pritisak i jedini zadatak im je da odigraju najbolje što mogu kako bi se nametnule selektoru za poziv na pripreme za Olimpijske igre.

Za razliku od njih Kanađanke, koje su prošle godine pobedile Srpkinje sa 3:2, igraju u jačem sastavu i zbog toga su u ovom trenutku favoritkinje na papiru. Uostalom, odbojkašice iz "zemlje javorovog lista" su trenutno osme (tri pobede i dva poraza) i jure sedmo mesto, koje donosi plasman na F8 Lige nacija od 20. do 23. juna u Bangkoku (Tajland). I Turkinje jure završni turnir, s tim što su trenutno šeste sa učinkom od tri pobede.

Srpkinje su trenutno 13. sa jednom pobedom i tri poraza. Posle Arlingtonu vraćaju se u zemlju, a onda će na poslednjem turniru u Fukuoki (11-16. jun) igrati selekcija u kojoj neće biti devojke koje će se pripremati za Pariz.

Pogledajte više