NEMAČKA NA DANSKU: "Panceri" će se u petak u polufinalu Evropskog prvenstva sastati sa svetskim prvakom

S. K. 24. 01. 2024. u 22:05

NIŠTA novo na Starom kontinentu. Olimpijskom pobedniku, Francuskoj, svetskom šampionu, Danskoj, i evropskom prvaku, Švedskoj u polufinalu 36. EP pridružili su se i rukometaši Nemačke. A ko će se popeti na pobedničko postolje saznaćemo u nedelju u Kelnu.

Foto AP

Večeras u poslednjem kolu grupe 1 u Kelnu razrešene su sve dileme i pre duela Nemačke sa Hrvatskom (24:30). Prvo je Island savladao Austriju (26:24), potom Francuska opravdala ulogu favorita nad  Mađarskom (33:30), tako da su Danci saznali da će u petak (20.30) u polufinalu igrati sa „pancerima“. Pre toga će se za ulazak u veliko nedeljno finale od 17.45 boriti „trikolori“ i Šveđani.

U petak će svoje učešće završiti Slovenci i Mađari, koji će od 15.00 časova početi borbu za peto mesto. Ali, bez obzira da li bile pete ili šeste obe selekcije su mnoge prijatno iznenadile.

Jano je da ukoliko Danci i Francuzi, koji su pokazali najviše na šampionatu, igraju u finalu, da će trećeplasirana selekcija izboriti direktan plasman na Olimpijske igre. Kartu za francusku prestonicu može da donese i srebri, ali i, prirodno, zlato ako se za tituli ne bore Danska i Francuska. Podsetimo Danci su kao svetski prvaci, a Francuzi kao domaćini ranije osigurali učešće na olimpijskom turniru.

Osim direktnog plasmana na Igre, dve najbolje plasirane selekcije, koje nemaju olimpijsku vizu, igraće na kvalifikacionom turniru za Pariz.

Pogledajte više