POTOPLJENI I "PANCERI": Vaterpolisti u drugom kolu grupe C EP u Zagrebu savladali Nemačku sa 14:6 i obezbedili osminu finala

S. K. 08. 01. 2024. u 07:45

NEMAČKA je torpedovana. Vaterpolisti su u derbiju grupe C Druge divizije 36. EP u Zagrebu očekivano savladali Nemačku sa 14:6 (3:2, 5:2, 2:2, 4:0). "Delfini" su overili i plasman u osminu finala, ali pre borbe za ulazak u top 8, u utorak (19.00) ih očekuje i duel sa Maltom. Taj duel će im koliko-toliko pomoći da izbruse svoju formu za sredu, 10. januar, kada će se sa četvrtom selekcijom iz grupe A (najverovatnije Francuska) boriti za četvrtfinale.

FOTO: M. Vukadinović

Nikola Jakšić i drugovi protiv Nemaca nisu briljirali, ali su pokazali da su kvalitetniji i nijednog trenutka nisu dozvolili rivalu da im pomrsi konce. Srbi su sve vreme kontrolisali utakmicu i na kraju su ubedljivo slavili.

Našim asovima je i bilo potrebno da odmere snage sa malo jačom ekipom, da osete veći pritisak nego što je bio duel sa Izraelom (22:1).

Nemci, koje sa klupe vodi nekadašnji igrač Partizana Miloš Sekulić, u prvoj četvrtini parirali su izabranicima Uroša Stevanovića. Na golu su imali raspoloženog Benkea, koji im je ulivao samopouzdanje, a naše primoravao da traže bolja rešenja kako bi ga nadmudrili. "Panceri" su u tih osam minuta dva puta uspeli da izjednače, ali je Radulović golom četiri sekunde pre kraja najavio rasplet u nastavku.

U drugoj četvrtini naši su bili kreativniji, brži, opasniji i brzo su stekli "plus četiri" - 7:3. Ipak, Nemci se nisu predavali, pokušavali su da uhvate priključak, ali bezuspešno. Rival se koliko-toliko držao i u trećoj četvrtini, ali je u poslednjoj potonuo, pa su naši sigurnom igrom stigli do lepih 14:6.

Duel sa Nemcima pamtiće posebno braća Nikola i Petar Jakšić, koji su prvi put igrali zajedno u reprezentaciji.

SRBIJA - NEMAČKA 14:6

BAZEN: "Mladosti" u Zagrebu. Gledalaca: 500. Sudije: Borže (Francuska) i Radič (Slovačka). Igrač više: Srbija 6 (3), Nemačka 6 (2). Peterci: Srbija 1 (1), Nemačka 1 (1).

SRBIJA: Filipović, Mandić 3 (1), Strahinja Rašović 1, Ranđelović 1, Vico 2, Radulović 4, Drašović, Nikola Jakšić 2, Milojević, Ubović, Petar Jakšić, Viktor Rašović, Mitrović.

NEMAČKA: Benke (14 odbrana), Božić, Korbel, Dik, Šuce 2, Tauber, Strlecki 2 (1), Sekulić, Kupers, Šiper 2, Gansen, Vernet Švajner.

Četvrtine: 3:2, 5:2, 2:2, 4:0.

Ubovićeva stotka

NEMANjA Ubović odigrao je sinoć 100. utakmicu za našu reprezentaciju, a jubilej je obeležio i pogotkom. Zanimljivo da je ovo njemu prvo EP, dok sa svetskih prvenstava ima bronzu iz Budimpešta 2017.

Pogledajte više