CILJ JE NOKAUT FAZA: Vaterpolistkinje sutra (10.30) protiv Turske startuju na EP u Ajndhovenu

S. K. 04. 01. 2024. u 11:53

KREĆU i vaterpolistkinje. Naše dame sutra (10.30) u prvom kolu grupe C druge divizije Evropskog prvenstva od 5. do 13. januara u Ajndhovenu igraju sa Turskom. Već u subotu (13.30) odmeriće snage sa Rumunijom, a u nedelju, na Božić (10.30) sastaće se sa Češkom.

N. Paraušić

Ukoliko budu prve u grupi u osminifinala sastaće se sa poslednjem ekipom iz grupe A, u kojoj su Holandija, Mađarska, Grčka i Hrvatska. Drugo mesto im donosi duel sa trećem selekcijom iz grupe A. Kao i kod muškaraca prva i druga ekipa iz grupa A i B plasiraće se direktno u četvrtfinale.

- Za nas je ovakav sistem takmičenja plus, pošto ćemo imati egal utakmice u grupi. Nadam se da ćemo proći grupu i izboriti osminufinala - ističe selektorka Srbija Dragana Ivković.

Od osamostljenja Srpkinjama je ovo šesto EP. Pre godinu i po dana u Splitu bile su devete. Inače, zlato brani Španija, srebro grčka, a bronzu Italija.

Inače, boje naše zemlje braniće: Hristina Ilić, Ana Milićević , Sesilija Diaz Mesa, Milica Zelić, Anja Švec, Nikolina Travar, Iva Marinković, Iva Lujić, Jelena Šarac, Nika Ratković, Nada Mandić, Tijana Lukić, Aleksandra Trmčić, Jovana Radonjić, Maja Lizi Dulić.

Pogledajte više