NIČE ZLATIBORSKI BISER: Gradi se novi sportski centar na srpskoj planinskoj lepotici (FOTO)

Novosti online 29. 10. 2023. u 15:11

Na srpskoj planinskoj lepotici počela je izgradnja novog Sportskog centra Zlatibor.

FOTO: Turistička organizacija Zlatibor

Zlatibor je poznat u regionu kao centar sportskog turizma, ali sa ovim novim kompleksom, biće jedan od najpoznatijih na svetu. Izgradiće se četiri vrhunska fudbalska terena, od toga dva sa hibridnom a dva sa prirodnom travom.

A uz njih i još osam pomoćnih terena, što će činiti ukupno 12 terena samo na toj poziciji. Takođe niče čak 13 objekata, od Hotelskog bloka sa restoranskim delom, preko multifunkiconalne hala sa terenima za košarku i odbojku.
To nije sve, jer je u usvojenom planu i gradnja stadiona sa atletskom stazom, dva pokrivena manja stadiona, kapaciteta 1.200 i 2.400 mesta. Sve to pratiće najnoviji sistemi održavanja, grejanja i ventilacije.

FOTO: Turistička organizacija Zlatibor

Veliku podršku dala je i Vlada Srbije koja će značajnim sredstvima podržati ovaj projekat,koji je prethodno podržao predsednik Vučić na otvaranju Gold Gondole, gde je bio sa
predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem.

Inače, Zlatibor već poseduje sjajnu dvoranu koja pripada Turističko rekreativnom kompleksu Zlatibor. U toj dvorani igra se ABA 2 liga, a česti gost je Marina Maljković sa reprezentacijom
Srbije u košarci, a ove sezone pripremale su se košarkaške ekipe uz Emirata, Katahstana, Švedske i Islanda.

Tu je i renovirani kompleks hotelskih soba. A završava se i zgrada kuće fudbala, uz terene Švajcarija, na kojima igra FK Zlatibor. 

BONUS VIDEO: SPEKTAKL U NOVOM PAZARU: Predstavljen Adem Ljajić

Pogledajte više