BALKANSKA ELITA KRAJ IBRA: Kraljevo 22. i 23. jula domaćin šampionata Balkana u atletici

G. ĆIROVIĆ 03. 07. 2023. u 11:58

Nakon prošlogodišnjeg juniorskog prvenstva Balkana, Kraljevo će 22. i 23. jula biti domaćin i seniorskog balkanskog šampionata u muškoj i ženskoj konkurenciji.

G.Šljivić (arhiva)

Na rekonstruisanom Atletskom stadionu kraj Ibra za trofeje će se u svojim disciplinama nadmetati više od 700 atletičara i atletičarki iz 22 države članice Balkanske atletske federacije.

- Uz najbolje naše i balkanske atletičare, gosti Kraljeva tog vikenda biće i visoki funkcioneri i zvaničnici evropske atletike i nema sumnje da će grad na Ibru i ovog puta opravdati epitet izvrsnog domaćina sportskih manifestacija – kaže Slobodan Branković, predsednik Balkanske atletske federacije.

G.Šljivić (arhiva)

 

Prema rečima gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića, ovaj šampionat biće jedan od najvećih i najmasovnijih sportskih događaja u gradu na Ibru.

- Balkanska atletska federacija uložiće devet miliona dinara u organizaciju ovog takmičenja, ali će i svi hoteli i restorani u našem gradu biti puni jer se očekuje dolazak velikog broja sportista, trenera, sudija i navijača u naš grad – poručio je Terzić. - Biće to sjajna prilika da promovišemo Kraljevo, naše tradicionalno gostoprimstvo, sportske i turističke potencijale.

Pogledajte više