PRIJATELJICA "IZDALA" NOVAKA ĐOKOVIĆA! Evo kako je Srbin osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu

Novosti online 12. 08. 2024. u 08:35

KOLIKO smo samo čekali to zlato Novaka Đoković sa Olimpijskih igara i kada nam se činilo da će GOAT završiti karijeru bez najsjajnijeg odličja sa najvećeg sportskom takmičenja, desilo se čudo.

FOTO: Tanjug/AP

Nole, koji nije osvojio nijedan turnir ove godine, operisao se pre samo mesec i po dana, pregažen u finalu Vimbldonu od Karlosa Alkaraza, pobedio je Španca na njegovoj omiljenoj podlozi i doneo veliku sreću sebi i celoj Srbiji. Kako?

Andrea Petković, teniserka koja igra za Nemačku i odlična je prijateljica Novaka Đokovića, smatra da je Srbin osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu zbog ogromne vere u Boga i sebe.

– Đoković nam je pokazao šta vera može da učini da preokrene sezonu. Nije osvojio nijednu titulu u sezoni, što nije neuobičajeno za bilo koga osim njega, ali je pronašao svoju najbolju igru da osvoji zlato kada mu je bilo najvažnije – rekla je Andrea.

FOTO: Tanjug/AP

 

Kao glavni razlog izdvojila je pravoslavni krst koji je Novak nosio sve vreme turnira.

– Kako je to uradio? Verovao je, u sebe i u Boga. Nosio je krst oko vrata koji je često dodirivao pre važnih poena – rekla je Andrea.

Inače, Andrea je rođena u Tuzli, a njen otac Zoran je bio Dejvis kup igrač Jugoslavije, dok ona nastupa pod zastavom Nemačke.

Twitter / Andrea Petkovic

 

BONUS VIDEO KAKVA PODRŠKA: Majka naših vaterpolista Petra i Nikole Jakšića bodri Srbiju

Pogledajte više