"NOVOSTI" NA KAFI SA… NEVENOM MIJATOVIĆ, REDITELJKOM - Uzbuđenja koje samo sport može da izrežira

Srpska rediteljka Nevena Mijatović voli domaću kafu. To je jedino što svaki put obavezno ponese iz Srbije.

Foto: Goran Čvorović

Bez domaće kafe joj, kaže, ne počinje dan. Tokom Olimpijade, međutim, za kafenisanje nema mnogo vremena. Obaveza je puno. Mlada Parižanka, poreklom iz Beograda, obezbeđuje u produkciji vezu između sportista i službe zvaničnog televizijskog prenosa na Olimpijskim igrama.

- Zadužena sam uglavnom za ateltičare i ragbiste. Mnogo je slavnih sportista ovuda prošlo. Među njima i čuveni italijanski sprinter Marsel Džejkobs. I, puno drugih – kaže naša sagovornica.

Viđala je različita raspoloženja u miks zoni.

- Taj put je, nekada, predug. Liči na koridor tuge ili slave, zavisno od rezultata. Naše je da takmičarima pomognemo i zaštitimo ih ukoliko se ne osećaju dobro posle nadljuskih napora na borilištima – prenosi Nevena, ističući da joj je bilo veoma žao zbog Ivane Španović i Angeline Topić.

Trudi se da vidi neke od mečeva.

- Zavisi od toga koji posao radim u datom trenutku. Stalno se rotiramo. Ako sam u birou, uspevam, ako sam na terenu, onda je to mnogo teže. Ali, uvek se nađe trenutak da se, posle radnog vremena, bodre naših sportisti.

Tugovala je posle nekih poraza, ali se i radovala medaljama. Neke rezultate i najzanimljivije trenutke na terenima ovih dana ne može da izrežira ni najbolji reditelj, poput gola vaterpolista u poslenjim sekundama protiv Grčke ili fantastične igre koja zamalo nije krunisana trijumfom protiv drim-tima u košarci. To može da izrežira samo sport.

- Radila sam istovremeno i dobijala poruke kako se kreće rezultat u vatrepolu. Tako sam proživljavala te uzbudljve momente. Ponadali smo se u košarci protiv Amerike, ali smo ipak uzeli bronzu. Svaka čast našim momcima.

Sad još samo zlato za vaterpoliste, pa da sve bude na svom mestu.

Pogledajte više