JOŠ JEDAN SRBIN SA OLIMPIJSKOM MEDALJOM: Nikola Grbić se ponosan vraća kući iz Pariza

Novosti online 10. 08. 2024. u 14:26

Muška odbojkaška reprezentacija Poljske u utakmici finala Olimpisjkih igara u Parizu izgubili su od selekcije Francuske rezultatm 3:0 po setovima 25:19, 25:20, 25:23.

FOTO: Tanjug/AP

Muška odbojkaška reprezentacija Poljske ušla je optimistično u meč protiv ekipe domaćina. Ekipa Nikole Grbića pružala je veliki otpor, ali je uvek za malo falilo da dođe do seta.

Domaćin, Francuska hvatala je svaku loptu po teretnu i vraćala protivniku.

Srpski stručnjak, Nikola Grbić nije uspeo kao trener sa Poljskom ono što je kao igrač učinio sa selekcijom Jugoslavije 2000. godine u Sidneju, da dođe do olimpijskog zlata. 

Odbojkaši Francuske, igrali su dobar meč i završili u svoju korist, maksimalnim rezultatom u samo tri seta. I na taj način uspela je da odbrani olimpijsko zlato osvojeno 2021. godine u Tokiju.

U prva dva seta Trikolori su bili dobri u polju, Poljska je bila gotovo bez šansi. Činilo se da će se odbojkaši poljske vratiti u trećem setu pri rezultatu 18:17, ali je tada Francuska vezala nekoliko sjajnih servisa i serijom od šest poena, na servis tačnije, tri asa Grebenikova.

Bilo kakav odgovor ekipe Nikole Grbića smo dobili tek u finišu, kada su hrabro zaigrali suočeni sa meč loptama pre nego što je na poslednjoj za domaćina Vilfredo Leon poslao loptu u aut iz servisa.

Izuzetno je teško bio čitav meč za igrača kubanskih korena. Tek osam poena za njega. Još je gore što je jedino Bartoš Kurek imao više – 10.

Uspeli su odbojkaši Francuske da preokrenu rezultat 23:18 i privedu meč kraju na rezultatom 25:20 i tako potvrde pobedu i ostani na tronu.

Kod Francuza je blistao korektor Žan Patri sa 17 poena. Trevor Kleveno je dodao 11.

BONUS VIDEO PREKO KARIBA I PARIZA - DO LILA, ZBOG SRBIJE: Dobrica i Zorica snabdevaju srpske navijače

Pogledajte više