"OD SIDNEJA MEDALJA JE NAŠA"! Predsednik vaterpolo saveza Srbije: Zlato je obaveza prema prethodnim generacijama

Beta 10. 08. 2024. u 10:36

Predsednik vaterpolo saveza Srbije (VSS) Viktor Jelenić izjavio je danas da je za vaterpoliste Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu "ostala najvažnija utakmica, ali da je lepo kada znaš" da je osigurana medalja.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

"Igre još nisu gotove, ostala je najvažnija utakmica. Ali lepo je kada znaš da je medalja ponovo naša. Nisu protekle ni jedne Olimpijske igre od Sidneja 2000 a da nije osvojeno odličje na najvažnijem takmičenju. Ovo je sedma olimpijska medalja u nizu i jako lepo zvuči da smo treći put uzastopno u finalu, da smo po tome isti kao Amerikanci u košarci", izjavio je Jelenić za sajt VSS.

Srbija će sutra u finalu Olimpijskih igara igrati protiv Hrvatske.

"Rekao sam da idemo na zlatnu medalju. I na konferenciji za štampu, pred turnir Srbija 2024 sam kazao da nam je cilj najsjajnije odličje. To je između ostalog i obaveza prema prethodnim velikim generacijama", dodao je Jelenić.

Srbija je dvostruki uzastopni olimpijski šampion i nedelju će pokušati da stigne do trećeg vezanog zlata na Olimpijskim igrama, posle Rija 2016. i Tokija 2020.

Viktor Jelenić Foto M. Vukadinović

 

"Naš put je bio takav kakav je bio. Nema reprezentacije koja nije imala slab dan. Najvažnije je da smo na najtežim iskušenjima pokazali snagu, jedinstvo i želju da uspemo. U tome smo uspeli i već sada mogu od srca da čestitam i igračima i stručnom štabu na urađenom. Naravno i da se zahvalim svima koji su sve vreme bili uz nas, podržavali nas, kao i onima koji nisu davali podršku i njima se zahvaljujem jer su nam davali snagu da idemo dalje", rekao je Jelenić.

Jelenić je u igračkoj karijeri osvojio bronzu na Igrama u Sidneju i srebro u Atini.

"Olimpijski finale je veliki događaj, pre svega za sportistu. Čast je biti deo njega. Hrvatska je odlična ekipa, predvodi je moje veliki prijatelj, Ivica Tucak sa kojim sam igrao u Crvenoj zvezdi. Svetski su prvaci, evropski vicešampioni ali finale je jedna utakmica u kojoj su šanse uvek pola-pola. Ko igra u finalu ne igra da izgubi", rekao je Jelenić.

BONUS VIDEO: VESELI SRBI: Atmosfera ispred hale Bersi pred polufinale Srbija - SAD

Pogledajte više