BRUKO JEDNA AMERIČKA! Pogledajte kako je DŽoel Embid slavio pobedu nad Srbijom u polufinalu Olimpijskih igara (VIDEO)

Novosti online 08. 08. 2024. u 23:59

Košarkaška reprezentacija Srbije je za rivala u polufinalu Olimpijskih imala moćni tim Sjedinjenih Američkih Država, a po završetku meča desio se skandal.

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo,fantastična Srbija je više od tri četvrtine vodila protiv SAD, da bi onda Amerikanci preokretom došli do trijumfa, time i finala.

Po završetku tog meča, Džoel Embid, centar rođen u Kamerunu, koji je prvo prihvatio francusko državljanstvo jer ga je hteo tamošnji Košarkaški savez, ali kada je video da se formira Tim snova - prihvatio poziv Amerikanaca da igra za njih, obrukao se.

Ponašao se potpuno neprimereno jednom sportisti.

Naime, momak koji je svojom MVP titulom prošle godine sprečio da Jokić sada već četiri puta u nizu bude najkorisniji igrač NBA lige, slavio je trijumf nad Srbijom na potpuno neprihvatljiv način.

Pokazivao je rukama kao da je s nekim u intimnom odnosu, a to njegovo ponašanje prestalo je tek kada mu je prišao pomoćni trener u stručnom štabu selektora Stiva Kera, inače glavni trener Majami hita, Erik Spoelstra.

Evo šta je radio Embid po završetku utakmice Srba i Amerikanaca:

Statistika utakmice Srbija - SAD

U novijim verzijama košarkaške statistike, "plus/minus faktor" označava koliko poena je ekipa više dala (ili više primila) dok je određeni igrač bio na parketu.

Na primer, oznaka +5 znači da dokle god je neki košarkaš igrao, njegova ekipa je dala pet poena više od rivala. I, obrnuto, -3 znači da je s njim u petorci primljeno za tri poena više nego što je dato.

A evo kako je izgledao

"Plus/minus" faktor srpskih igrača na polufinalnom meču sa Amerikancima

Marko Gudurić +11
Vanja Marinković +8
Nikola Milutinov +2
Aleksa Avramović +1
Nikola Jović +1
Filip Petrušev +1
Vasilije Micić -7
Nikola Jokić -10
Ognjen Dobrić -10
Bogdan Bogdanović -17
Nisu igrali: Dejan Davidovac i Uroš Plavšić

Što se Amerikanaca tiče:


Stef Kari +20
Devin Buker +16
Džoel Embid +15
Lebron Džejms +14
Kevin Durant +5
Džru Holidej +1
Entoni Dejvis -6
Entoni Edvards -14
Bem Adebajo -15
Derik Vajt - 16
Nisu igrali: Tajris Haliburton i Džejson Tejtjum

Klasična statistika

Srbija - SAD 91:95 (31:23, 23:20, 22:20, 15:32)

Srbija: Plavšić nije igrao, Petrušev 9p, 5sk, 3uk, Jović 1sk, Bogdanović 20p (trojke 3/10), 4sk, 3as, Marinković 1sk, Dobrić 9, Jokić 17p (trojke 0/6), 5sk, 11as Micić 8p, 3as, Gudurić 9, Davidovac nije igrao, Avramović 15p (trojke 4/6), 4sk, 3as, Milutinov 4p, 5sk
SAD: Kari 36p (trojke 9/14), 8sk, Edvards 2, Džejms 16p, 12sk, 10as, Durant 9, Vajt, Haliburton nije igrao, Tejtjum nije igrao, Embid 19p, 4sk, Holidej 3p, 7as, Adebajo, Dejvis 4p, Buker 6

---

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: PARIZ U SRPSKIM TROBOJKAMA: Srbi se u velikom broju okupili zbog košarkaša

 
Pogledajte više