DA SE ČOVEK PREKRSTI: Ovako je španski biskup reagovao na pobedu Đokovića nad Alkarazom u olimpijskm finalu

Aleksandar Ilić 08. 08. 2024. u 18:34

DOSTA je polemika bilo oko otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, a za mnoge Novak Đoković bio je idealan primer tradicionalnih vrednosti koji treba slediti.

FOTO: Tanjug/AP

Prvo je Novaku Đokoviću patrijarh Porfirije čestitao na uspehu, rekavši da je on je poručio Noletu: 

- Krst je sila i znamenje! Bog je veliki! Tvoje zlato sija iznad olimpijskog zlata. Tvoje zlato iskupljuje Olimpijadu, naveo je srpski patrijarh.

Nije on jedini bio oduševljen Đokovićevom verom. Mnoge je oduševilo što je nakon jedne pobede na Olimpijskim igrama izvadio krst, poljubio ga i zahvalio se. Ruku na srce, oni koji Novaka duže prate znaju da on kao veliki vernik uvek na terenu nosi krst. 

Mnogi njegov potez vide kao kontratežu otvaranju Olimpijskih igara, a jedan od onih koji su se zbog toga oglasili jeste i španski biskup Hose Ignasio Munilja. 

- Želeli smo da pobedi Alkaraz, ali ko god je trebalo da pobedi, pobedio je da oda slavu Bogu i da nadoknadi bogohuljenje koje se dogodilo na ceremoniji otvaranja - napisao je on na društvenoj mreži "Iks".

Novak Đoković je čak dobio pitanje zašto je izvukao krst iz majice, a evo kako je objasnio:

- Govorio sam to jer sam zahvalan najvećem svevišnjem, poručio je tom prilikom najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković. 

BONUS VIDEO: VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama 

 
Pogledajte više