USTAŠKI PIR! Tompson divljao na dočeku zlatne hrvatske olimpijke

Novosti online 07. 08. 2024. u 10:51

Hrvatska džudistkinja Barbara Matić osvojila je zlato za svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu pobedivši u kategoriji do 70 kilograma, međutim, po povratku u domovinu bila je deo skandalozne proslave u Imotskom.

Barbara Matić osvajačica zlatne medalje za Hrvatsku na Olimpijskim igrama FOTO: EPA

Tradicionalni koncert "Imotski ne zaboravi", kojim se obeležava i slavi godišnjica progona srpskog stanovništva u operaciji "Oluja", ponovo je protekao uz ustaške pesme i nastup Marka Perkovića Tompsona.

Prema pisanju hrvatskih medija, Tompson je između ostalog pevao i svoje najkontroverznije pesme, između ostalog "Bojna Čavoglave" i "Geni kameni". "Juče smo proslavili Dan pobede, večeras ćemo u tom duhu otpevati jednu pesmu koja budi sećanja na Domovinski rat. Posebno na 3. bojnu Imotski 4. Gardijske brigade", poručio je on sa bine.

Na bini je, između ostalih, bila i zlatna olimpijka Barbara Matić, inače iz Splita.

"Ostvarila sam san svakog sportiste, a to je da osvojim zlato na Olimpijskim igrama. Ali predstavljati Hrvatsku i slušati himnu je neopisiv osećaj. Pokazali smo da smo mala zemlja s velikim srcem i još većim snovima. Hvala vam na podršci svih ovih dana, uživajte. Voli vas Barbara", poručila je džudistkinja koja je na bini bila pre nastupa Tompsona.

Zlatnoj olimpijki ovo je inače prva medalja sa Igara u karijeri, dok je do sada već bila dvostruka svetska šampionka, a ima i jedno evropsko zlato.

(Mondo)

BONUS VIDEO: PARIZ U SRPSKIM TROBOJKAMA: Srbi se u velikom broju okupili zbog košarkaša

Pogledajte više