"NE ZNAM DA LI ĆEMO IH GLEDATI..." Micić pohvalio selekciju Srbije, pa poslao posebnu poruku Amerikancima

Novosti online 06. 08. 2024. u 17:06

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Australiju posle produžetka rezultatom 95:90, a jedan od najboljih pojedinaca meča bio je Vasilije Micić koji je izneo svoje utiske.

FOTO: Tanjug/AP

Na početku je Micić rekao da je ovo ogromno iskustvo.

 - Ovo je iskustvo igranja košarke, da budemo spremni da pobedimo u poslednjoj sekundi. Prvo da SAD pobedi Brazil, pa ćemo videti. Pokušaćemo da se spremimo u odnosu na ono prvo iskustvo s njima. Moramo da ohladimo glave i spremimo se -  počeo je srpski plejmejker.

 - Australijanci su nas uništili, nanjušili su nam krv, nekako smo uspeli da se vratimo u igru i odigramo dobro taj produžetak. Treba da učimo iz svakog napada, hteli smo da pobedimo i u poslednjoj četvrtini, ali kao da je nestalo snage. Onda se pojavi Avramović sa beskonačnom energijom i izuzetno ga poštujem. Svi momci su ovde veoma bitni da bismo bili tim - nastavio je plejmejker Šarlota.

Rekao je i da je presrećan što je Jokić tu.

 - Prvenstveno sjajan momak, srećni smo što je ovde i on je srećan što je ovde -

Dodao je i da su ovakve utakmice najteže, ali i slađe.

 - Ovakve su eliminacione utakmice, ako misliš da je sve gotovo, promeni se. Sreća da imamo iskustva za ovakve stvari. Ovakva je pobeda možda i slađa. Svi imamo rutinu kako se oporavljamo, da se igra dan za dan i slično. Treba da se smire strasti i telo pripremi.

O eventualnom duelu sa Sjedinjenim Američkim Državama.

 - Ne znam da li ćemo ih gledati, verovatno u hotelu. Razmišljam da moraš da igraš sa najboljima ako hoćeš da napraviš nešto veliko.

BONUS VIDEO: SAMO SE NjEMU SKANDIRA: Evo kome su pevali srpski navijači pred meč sa Amerikancima

Pogledajte više