KREMLJ SE OGLASIO O OLIMPIJADI! Evo da li je Vladimir Putin, predsednik Rusije, gledao otvaranje Olimpijskih igara u Parizu

Novosti online 01. 08. 2024. u 18:57

Olimpijske igre "Pariz 2024" svečano su otvorene u petak, 26. jula, a ovog četvrta postalo je poznato i da li je tu ceremoniju gledao ruski predsednik, Vladimir Putin.

FOTO: Tanjug/AP

Višesatna ceremonija otvaranja Igara se, podsetimo, odvijala na reci Seni i na šest kilometara dugom delu njene obale, a izazvala je brojne polemike, zbog određenih detalja, ili čitavih segmenata, koji su iznedili različite reakcije.

Najburnije su bile među hrišćanima, kojima je zasmetala scena u kojoj polu-goli ljudi imitiraju čuvenu sliku Leonarda da Vinčija, "Tajna večera", na kojoj je prikazan Isus Hristos sa svojim učenicima.

Organizatori Igara su čak uputili i izvinjenje "ako su nekog uvredili" (mada su se pozvali na rezultate ankete u kojoj su, kako kažu, dobili ogromnu podršku za urađeno), a onda je o čitavoj problematici upitan i portparol predsednika Ruske Federacije, Dmitrij Peskov.

Na pitanje da li je Vladimir Putin, prvi čovek Rusije, gledao svečano otvaranje Olimpijskih igara, Peskov je rekao "Ne".

Pojasnio je da ni on to nije gledao, ali je onda video snimak sa Olimpijade. Prema njegovim rečima, dopalo mu se ono što je video u odlomku kao rediteljsku ideju.

- Ceo grad je pretvoren u arenu. I sama ideja mi se učinila veoma neobičnom i lepom. A izvođenje pucnjave, lepota Pariza, sve je bilo divno - primetio je političar u intervjuu za Radio Komsomolskaja pravda.

 

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: DA ČUJE CEO SVET: Ovo su srpski olimpijci pevali na brodu tokom otvaranja Olimpijskih igara

 
Pogledajte više