STIGLA GA JE KARMA! Rafael Nadal dobio šamar koji je i te kako zaslužio

Novosti online 01. 08. 2024. u 08:46

Rafael Nadal oprostio se od Olimpijskih igara u Parizu nakon što je u dublu sa Karlosom Alkarazom poražen od američkog dvojca Ostin Krajiček i Radživ Ram sa 2:0. Pre toga, u singlu je eliminisan od Novaka Đokovića identičnim rezultatom - 2:0.

FOTO: Tanjug/AP

Nakon eliminacije sa Olimpijskih igara, Rafael Nadal se oglasio na Instagramu, a posebne reči imao je za Karlosa Alkaraza.

"Hvala ti, Karlose. Idi na zlato! Navijamo za tebe", napisao je Nadal.

Lepe reči imao je Karlos Alkaraz za Rafaela.

"Hvala ti, Rafa, za ovu nedelju i što si delio teren sa mnom igrajući za Španiju. Nismo mogli da pobedimo danas, ali nosim mnogo stvari za budućnost! Bilo je posebno", napisao je Alkaraz na Instagramu.

FOTO: Tanjug/AP

 

Kraj karijere Rafe Nadala je sve bliži... "Kralj šljake" nije igrao Dejvis kup u poslednje dve godine, što znači da ne ispunjava primarne uslove da igra na Olimpijskim igrama. 

Ipak, našao se u Parizu jer ispunjava jedan od četiri uslova za izuzetak od tog pravila – a to je da se igrač "u prošlosti isticao u Dejvis kupu ili na Olimpijskim igrama". Mnogi su smatrali da Nadal ne treba da igra jer već neko vreme nije u formi i da treba da prepusti mesto nekom drugom igraču.

Ipak, Nadal je nastupio i već je završio svoju priču u Parizu. Ispao je u singlu i dublu.

- Rafu je stigla karma, setimo se samo kako je uopšte došao do toga da igra ovde. Sada je gotovo i tako je moralo biti - napisao je jedan španski navijač.

Olimpijski turnir u tenisu se nastavlja, a u Parizu Novak Đoković u četvrtfinalu igra protiv Stefanosa Cicipasa. Meč bi trebalo da počne danas, u četvrtak, 1. avgusta, od 19 časova.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

Pogledajte više