HAOS U PARIZU SE NASTAVLJA: Legenda sporta opljačkana usred bela dana, lopovi na bezobrazluk ukrali dragocenosti od pola miliona evra!

Novosti online 26. 07. 2024. u 15:45

Olimpijske igre u Parizu zvanično počinju danas Svečanom ceremonijom (koju možete uživo pratiti na portalu "Novosti"), određena takmičenja su već i krenula da se odvijaju, poput fudbala i ragbija sedam, ali se odvijaju i prave male i veće haotične scene u francuskoj prestonici.

Foto: Goran Čvorović

Sabotaže su dovele do ogromnih problema u železničkom saobraćaju, a ni lopovi ne sede skrštenih ruku.

Naime, kako javlja "Parizijen", brazilska fudbalska legenda Ziko - žrtva je pljačkaša koji su legendarnom igraču, potom fudbalskom funkcioneru, a jedno vreme i ministru sporta Brazila, ukrali dragocenosti od oko pola miliona evra.

Bivša zvezda Flamenga, koja je stigla na pariske Igre kao član brazilske olimpijske delegacije, nije mogla ni da sanja šta će se desiti kada iz hotela krene taksijem.

U četvrtak uveče, naime, dok je Ziko sedeo u taksi vozilu, jedan od lopova je prišao (ne navodi se da li se to desilo ispred samog hotela, ili na ulici, na nekom od semafora), počeo da skreće pažnju taksisti, a druga osoba je to iskoristila da sa zadnjeg sedišta ukrade kofer.

I to ne bilo kakav.

U koferu je bio jedan izuzetno skup sat, dijamantska ogrlica i određni vrednosni papiri. Sve ukupno, vrednost ukradenih stvari je oko 500.000 evra.

Francuska policija je slučaj odmah dala Brigadi za suzbijanje banditskih aktivnosti, navodi britanski "San".

Ziko - posle Pelea, možda i najveća legenda brazilskog fudbala

Ziko se, zapravo, zove Artur Antunjes Koimbra, rođen je  3. marta 1953. u Rio de Žaneiru, a fudbalom je se aktivno bacio od ranih 70-ih godina prošlog veka, do ranih 90-ih.

I bio jedan od najboljih na planeti zbog umeća s loptom, vizije u igri i postizanja golova.

Igrao je za Flamengo sa kojim je osvojio četiri brazilske titule, a 1981. i kontinentalnu (Kopa libertadores) i interkontinentalnu (Liverpul je deklasiran u meču za svetskog prvaka - Brus Grobelar je morao triput da vadi loptu iz svoje mreže, bilo je 3:0 za ekipu čiji je Ziko bio kapiten i najbolji igrač).

Karijeru je završio u Japanu, a tamo je od 1991. do 1994. toliko popularisao sport kojim se bavio da su ga nazvali "bogom fudbala". 

Za Brazil je igrao 71 meč, dao je 48 golova, a iako nikad nije osvojio Mundijal (igrao je na tri, od 1978. do 1986.) smatra se jednim od najboljih koji su se fudbalom bavili.

Bonus video: KO BI GA PREPOZNAO? Ovako je Pariz izgledao ujutru, na dan otvaranja Olimpijskih igara 2024

 
Pogledajte više