SKANDAL KAKAV EVROLIGA NE PAMTI! Košarkaš Real Madrida igrao protiv Crvene zvezde sa pet ličnih grešaka

Novosti online 25. 10. 2024. u 09:05

SUDIJSKA trojka na meču Crvene zvezde i Barselone iskasapila je domaće, a kasnije je i Evroliga priznala da je šampion Srbije oštećen.

Foto: Profimedia

Ali džaba, bodovi su otišli u Kataloniju i crveno-beli su upisali prvi poraz u najkvalitetnijem takmičenju. I drugi je stigao od španskog kluba, sada je u pitanju Real Madrid koji je do nogu potukao Zvezdu na Pirinejima. 

Nisu crveno-beli imali šanse nijednog trenutka, pa pomoć sudija nije bila potrebna za španski klub, ali stigla je, slučajno ili namerno teško je proceniti. Međutim, napravljen je skandal kakav Evroliga ne pamti, Valter Tavares je igrao sa pet ličnih grešaka. 

Naime, u drugoj četvrtini je napravio očigledan faul u napadu nad Nikolom Kalinićem i zaradio, u tom trenutku, drugu ličnu grešku. Ne samo da je sudija posle dosuđenog prekršaja pokazao prstima leve ruke broj „2“ prema zapisničkom stolu (Tavares je „22“, Musa „13“), već je i trener Ćus Mateo momentalno izveo svog centra iz igre na 4:28 do kraja prvog poluvremena.

Međutim, zapisnički sto je taj prekršaj Tavaresa pripisao Džananu Musi, pa je centar Reala u drugo poluvreme ušao sa jednom ličnom i potom zaradio samo drugu, treću i četvrtu. Kako se to dogodilo znaju samo ljudi koji su sedeli između dve klupe na utakmici 5. kola Evrolige, koja, ruku na srce, ne bi imala drugačiji ishod ni da je dominantna figura evropske košarke isključena iz igre sa pet ličnih na 4:31 do kraja susreta, ali…

Ovakve stvari ne smeju da se dešavaju na nivou takmičenja kakav je Evroliga.

Tavaresove lične:

Prva – 3:13 do kraja prve četvrtine (nesportska nad Kalinićem)

Druga – 4:26 do kraja druge četvrtine (faul u napadu nad Kalinićem)

Treća – 6:30 do kraja treće četvrtine (nad Teodosićem)

Četvrta – 6:60 do kraja treće četvrtina (nad Mitrovićem)

Peta – 4:31 do kraja meča (nad Plavšićem)

BONUS VIDEO SPEKTAKULARNA KOREOGRAFIJA: Delije obojile Arenu u crveno-belo

Pogledajte više