"NIKOLA JOKIĆ JE ZVER!" Barak Obama otkrio da su ga Srbi uplašili

Novosti online 24. 10. 2024. u 11:11

Bivši predsednik Sjedinjenih Država Barak Obama priznao je da je veoma napet pratio spektakularnu utakmicu Srbija - Amerika u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu.

Foto Pixabay free images

Obama, za kojeg je odavno poznato da je ozbiljan ljubitelj košarke, bio je gost podkasta u kojem je ulogu domaćina imao Tajris Halibarton, košarkaš koji je bio deo reprezentacije SAD u Parizu.

U jednom delu podkasta tema je bila najteža utakmica na tom turniru.

- Srbija me učinila nervoznim. I trenera Kera sigurno. Gledajte, Jokić je zver. On je i pametan i efikasan i veliki je. Ima viziju kao Leri Bird ili Arvidas Sabonis. Ima neverovatno meku ruku. Tu su bili i drugi momci, koji su sjajno pogađali sa distance - rekao je Obama.

Istakao je da je strahovao za ishod utakmice.

- Nisam mislio da ćemo izgubiti, ali sam video da postoji mogućnost za to. Posebno kada je bilo 15 razlike u trećoj četvrtini. Bilo je stresno, a recimo tek negde na dva minuta pre kraja sam znao da ćemo da pobedimo.

Rekao je i da smatra da je Džoel Embid bio ključan za pobedu SAD u tom polufinalu.

- Embid je odigrao veoma dobro. Našao je neku dodatnu motivaciju kada je tu Jokić. Entoni Dejvis je odličan, ali ne može da se nosi sa Jokićem. Sve se dobro završilo - zaključio je Barak Obama.

BONUS VIDEO: NA REPERTOARU PESME PARTIZANA: Poznate kompozicije na "crno-beloj simfoniji"

Pogledajte više