DRAMA U ARENI SA TUŽNIM KRAJEM: Virtus srušio Partizan za prvu pobedu u Evroligi

Novosti online 23. 10. 2024. u 22:30 >> 22:34

Košarkaši Partizana poraženi su od ekipe Virtusa rezultatom 70:69 u petom kolu Evrolige.

FOTO: M. Vukadinović

Bolje su crno-beli počeli meč u Areni. Tajrik Džons i Vanja Marinković su pravili mnogo problema odbrani Virtusa i održavali prednost od sedam do devet poena, međutim do kraja prvog dela utakmice gosti su počeli da igraju dosta bolje. Klajburn je pokazao zašto je jedan od najboljih krila u Evropi i počeo je da pogađa iz svih pozicija. Partizan nije uspevao da postigne koš puna četiri minuta u prvoj četvrtini i Virtus je uspeo da stigne prednost, ali su beogradski crno-beli uspeli da odu sa plus pet na mini odmor.

Druga deonica je celim svojim tokom bila izjednačena. Nastavio je Klajburn da igra dobro za Virtus, a priključio mu se i Taker koji je sam napravio mini seriju i sredinom druge deonice je Virtus došao do izjednačnjea. Sabrali su se igrači Partizana do poluvremena i uspeli su da održe plus pet, te sa tom razlikom odu na poluvreme.

U drugom poluvremenu utakmica se nastavila u istom toku. Iako je Virtus vezao četiri poena na početku, Partizan je preko Tajrika Džonsa i Vanje Marinkovića uspeo ponovo da ode na plus devet, ali nisu crno-beli uspeli da održe tu prednost. Zaigrao je Kordinije sjajno, a u napadu je nije bilo dobrih rešenja za crno-bele. Promašivali su Bonga i Karlik Džons, a Klajburn je nastavio da "rešeta" i usepo da vrati Virtus u meč pred poslednju deonicu.

Poslednja deonica donela je najviše uzbuđenja. Počeo je Virtus bolje, a Partizan je napravio nekoliko grešaka. Gosti su strpljivo gradili napade i uspevali da dođu na minus jedan. Onda je u igru ušao Brendon Dejvis koji je doneo novu energiju Partizanu. Pogodak, potom i odbrana odveli su Partizan ponovo na plus četiri. Ono što je sve zabrinulo je povreda Karlika Džonsa na četiri minuta do kraja meča, što je dodatno poljuljalo Partizan. U poslednja tri minuta viđena je prava drama. Obe ekipe su pravile dosta grešaka, ali su se košarkaši Virtusa bolje snašli u završnici.

Poslednji minuti doneli su dramu, a Partizan je imao sve u svojim rukama. Klajburn je pogodio, a nakon toga crno-beli su imali čak dve šanse. Najpre je Lundberg krenuo ka košu, ali je zaustavljen bez faula na pet sekundi do kraja i lopta je bila za Virtus. Kada su gosti izveli loptu, delovalo je da kao najlepši san za crno-bele. Nilikina je uspeo da preseče loptu i imao je svo vreme ovog sveta, kao i otvoren put ka košu, ali je Francuz odlučio da šutira za tri poena, a šut je ostao na obruču. Tako su gosti iz Bolonje uspeli da upišu prvu pobedu u Evroligi, a pred crno-belima ima još mnogo izazova.

Partizan će u sledećem kolu igrati protiv Monaka u sredu od 20.45 u Beogradu, dok će Virtus igrati protiv Bajerna dan ranije.

Partizan - Virtus 69:70

Četvrta četvrtina:

40' - Kraj meča! Partizan je poražen!

40' - Lundberg je promašio. Bio je pod kontaktom, ali sudije se nisu oglasile. Virtus je pred pobedom!

40' - Klajburn je pogodio nakon što je Nilikina izgubio loptu.

40' - Virtus izgubio loptu. Istekao je napad, ali Tajrik Džons leži na zemlji. Tajm aut zove Obradović.

39' - Lundberg je bio polovičan sa penala. Nastavlja se drama!

39' - Neverovatno! 15. ofanzivni skok za Virtus i novi poeni! Izjednačenje!

39' - IFE LUNDBERG! Pogađa Danac za tri poena i opet Partizan vodi.

38' - Dobra odbrana Partizana, ali Virtus i dalje vodi. Braun promašuje dve trojke za redom, ali je Virtus opet pogrešio.

37' - Vodi Virtus prvi put na meču. Prava drama u Areni

37' - Nastavlja se drama u Areni! Vezale su oebe ekipe promašaje, a sada je Marinković napravio faul i Kordinije će na liniju penala.

35' - Šengelija je pogodio prvu trojku u sezoni. Virtus je smanjio na minus jedan. Traži Željko Obradović tajm aut.

34' - Karlik Džons je pao posle kontakta i ostao da leži na zemlji. Izveden je iz igre.

33' - Brendon Dejvis konačno pogađa sa polu-distance što je njegov zaštitini znak. Na drugoj strani Žižić pogađa oba penala. Karlik Džons je pogodio za dva.

32' - Pogađa Virtus dva penala. Minus dva ima Partizan, a sada i Marinković pravi faul u napadu.

31' - Počela je poslednja deonica! Virtus ima prvi napad, ali ga Šengelija ne koristi, međutim ni Partizan ne koristi svoj napad.

Treća četvrtina:

30' - Karlik Džons pogađa za dva. Na drugoj strani Klajburn je izgubio loptu, a Tajrik Džons pogađa jedno bacanje. Kraj treće četvrtine. Plus četiri za Partizan.

30' - Bonga je "iz ničega" doneo crno-belima dva poena. Na drugoj strani Šengelija pogađa oba penala.

29' - Nilikna je napravio grešku, Virtus na minus jedan.

28' - Virtus pravi seriju 4:0. Ponovo je bila loša odbrana Partizana i gosti su lako došli do poena

27' - Tajrik Džons je ponovo zakucao i to dva puta! Arena je na "nogama"!

26' - Marinković nije iskoristio kontru, a Klajburn je to kaznio.

25' - Ponovo Džons! Sjajni centar je uhvatio ofanzivni skok i pogodio za novih plus devet. Navijači su se probudili nakon ovog koša!

24' - Džons je ponovo bio uspešan sa penala, ali je Dijuf isto pogodio za dva, ali Marinković se raspucao.

23' - Pogađa Tajrik Džons dva penala, a potom i trojku Marinković uz dosta sreće, međutim Morgan vraća za tri.

22' - Problemi za Partizan. Sada se Kordinije razigrao i ponovo pogodio uz faul. Smanjuju razliku gosti i prilaze na samo minus dva.

22' - Odgovara Kordinije na drugoj strani, takođe faul i koš.

21' - Počela je treća deonica! Partizan ima prvi napad i realizujega preko Lundberga koji pogađa uz faul.

Druga četvrtina:

20' - Bonga nije uspeo da pogodi za tri uz zvuk sirene! Kraj prvog poluvremena.

20' - Na drugoj strani Ludnberg se razigrao. Pogađa novu trojku!

19' - Klajburn pravi ozbiljne probleme Partizanu. Definitivno se razigrao iskusni košarkaš i beleži već 14 poena na utkamici.

18' - Lundberg ponovo "matira" svoj klub. Sjajno se iskrao Šengeliji i postigao dva poena.

17' - Sterling Braun pogađa novu trojku za Partizan. Potom je i Bonga pogodio dva bacanja.

16' - Pogađa Šengelije, ali na drugoj strani ponovo Tajrik Džons snažno zakucava. Vrlo uzbudljiva utakmica se igra u Areni.

15' - Klajburn pogađa za dva. Sada je Virtus na minus dva. Partizan se muči u odbrani.

14' - Taker sjajno igra i drži Virtus u igri. Sada je imao monstruozno zakucavanje. Promašuje Karlik Džons na drugoj strani, ali potom promašuje i Belineli. Vreme je za novi tajm atu.

13' - Na drugoj strani Karlik Džons pogađa i održava razliku za Partizan.

12' - Taker postiže prve poene sa poludistance. Na drugoj strani Pokuševski promašuje dva slobodna bacanja, a Taker ponovo pogađa za dva.

11' - Počela je druga deonica! Partizan ima prvi napad i realizuje ga preko Pokuševskog i to kako! Prvu trojku pogađa mladi košarkaš.

Prva četvrtina:

10' - Džons je doneo prve poene za Partizan posle četiri minuta sa penala. Potom ponovo Amerikanac ispravlja promašaj Pokuševskog. Kraj prve četvrtine.

9' - Nova izgubljena lopta za "crno-bele". Bonga je napravio faul i to je Nemcu druga lična greška.

8' - Nastavljaju se problemi za Partizan. Klajburn je sada pogodio za dva, a nakon toga Nilikina pravi korake.

7' - Partizan, za sada, loše šutira za tri poena. Promašili su crno-beli tri šuta iza linije 6,75.

6' - Prvu trojku na meču pogodio je Vil Klajburn, potom je i Morgan pogodio. Virtus je smanjio rezultat.

5' - Tajrik Džons pogađa uz faul! Sjajno igra centar crno-belih

5' - Nastavlja Dejvis da igra sjajno. Upisao je odličnu asistenciju za Marinkovića, potom je reprezentativac Srbije sjajno presekao loptu i postigao koš. Luka Banki prinuđen da traži tajm aut.

4' - Klajburn se dobro snašao pod košem i pogodio za goste. Odgvorio je Dejvis na drugoj strani.

3' - Uz dosta sreće odbija se lopta do Žižića koji zakucava i postiže prve poene iz igre za Virtus.

2' - Šengelija je bio polovičan sa penala, na drugoj strani Lundberg je pogodio sa poludistance.

2' - Braun ponovo pokazuje klasu. Snažno je ušao pod koš i pogodio uz faul.

1' - Počela je utakmica! Prvi napad imaju košarkaši Virtusa. Morgan je promašio, a na drugoj strani poentira Braun. Vodi Partizan 2:0

19.31 - Košarkaši Partizana izašli su na parket Beogradske arene radi zagrevanja, a primetno je da je na koš šutirao i Dvejn Vašington, pa postoji nada da će sjajni Amerikanac danas upisati prve minute u Evroligi.

Uoči meča:

Nakon slabijeg početka beogradski crno-beli žele da nastave seriju pobeda i upišu treći trijumf u Evroligi. "Na papiru" deluje da je pred Partizanom lak zadatak, s obzirom da Virtus još nije osetio slast pobede u Evropi ove sezone. Ovo svakako može biti veliki izazov po izabranike Željka Obradovića jer je pritisak utoliko veći, pa će dodatna opreznost biti neophodna kod domaćih košarkaša.

Podsetimo, Partizan je u prethodna dva meča porazio Bajern kod kuće, te Makabi na strani, dok su gosti zabeležili poraze od ekipa Monaka, Žalgirisa, Liona i Efesa.

Iz bolonjskog kluba su potvrdili da su u Beograd doputovali bez Aleksandra Pajole, koji je povrđen. Takođe, od početka sezone ne igra Devonte Kejkok. Partizan napokon nema više problema sa povredama, pa će trener Obradović moći da računa na sve igrače.

BONUS VIDEO: NA REPRERTOARU PESME PARTIZANA: Poznate kompozicije na "crno-beloj simfoniji"

Pogledajte više