"DELIJE" U TRANSU: Reprezentativac Srbije Filip Petrušev se vratio u Crvenu zvezdu!

Novosti online 23. 10. 2024. u 12:59

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da se srpski reprezentativac Filip Petrušev vratio u redove "crveno-belih".

FOTO: M. Vukadinović

Petrušev je u sezoni 2022/2023. igrao za Crvenu zvezdu. Prethodno je nastupao za Efes i Megu.
Srpski centar je posle "crveno-belih" bio član Filadelfije i Sakramenta. 

Podsetimo, ovaj 24-godišnjak je sezonu počeo u Olimpijakosu, ali usled oporavka od povrede i povratka na teren Nikole Milutinova i Mustafe Fala, kao kvalitetnih igrača na poziciji krilnog centra, za njega nije bilo mnogo mesta a ni minuta za igru.

Saopštenje KK Crvena zvezda


"Filip je sa klubom potpisao ugovor do kraja sezone, i time pojačao ekipu na poziciji 4 i 5. Crvena zvezda je ostvarila važnu pobedu i posle višenedeljnih pregovora angažovala igrača koji je imao izričitu želju da se vrati u naš klub", navodi se na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.


Petrušev je rođen 15. aprila 2000. godine, visok je 211 centimetara i težak 107 kilograma.


"Nekadašnji igrač koledža Gonzaga za koji je igrao od 2018. do 2020, može da igra na poziciji centra i krilnog centra. Bio je najkorisniji igrač ABA lige, najbolji strelac i najbolji mladi igrač regionalne lige (kao igrač Mege), takođe je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, a sa A timom naše zemlje osvajao je medalje na prvenstvu sveta 2023. i Olimpijskim igrama u Parizu ove godine", dodaje se u saopštenju Crvene zvezde.


On je sa Crvenom zvezdom osvojio dva trofeja tokom sezone 2022/2023, Kup Radivoja Koraća i Superligu Srbije.
 

Petrušev je u sezoni 2022/2023. bio jedan je od najboljih igrača ekipe. U Evroligi je prosečno beležio 10,6 poena, 5,2 skoka i 0,7 asistencija.

Podsetimo, ekipa sa Malog Kalemegdana trenutno ima učinak 3-1 u najelitnijem takmičenju, dok je u ABA ligi na 3-2.

BONUS VIDEO: SPEKTAKULARNA KOREOGRAFIJA: Delije obojile Arenu u crveno-belo

Pogledajte više