''E, TO JE NAJVEĆA OPASNOST!'' Željko Obradović pred meč Partizana i Virtusa u okviru Evrolige

Filip Milošević 22. 10. 2024. u 15:16

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Virtusa i istakao da će "crno-beli" morati da daju maksimum na meču petog kola Evrolige.

Foto: Profimedia

Utakmica između Partizana i Virtusa biće odigrana sutra od 20,30 časova u Beogradskoj areni.

Obradović je podsetio da je Virtus ove sezone u Evroligi zabeležio četiri poraza.

- Oni još nemaju pobedu u Evroligi i to je verovatno najveća opasnost ovog meča. Oni imaju izvanredan tim, popunjeni su na svim pozicijama i izvanredno su vođeni sa istim trenerom kao i prošle sezone - rekao je Obradović na konferenciji za medije.

On je istakao da je uveren da će košarkaši Virtusa biti motivisani na meču sa Partizanom.

- Siguran sam da će doći ovde da igraju sa velikom motivacijom pošto imaju takav skor u Evroligi. Pripremali smo utakmicu, trebalo bi da kao uvek damo maksimum od prvog do poslednjeg sekunda utakmice - rekao je Obradović.

On je dodao da Partizan nema problema sa povredama igrača.

- Košarkaši Virtusa biće maksimalno motivisani, imaju dovoljno kvaliteta u timu, nekoliko košarkaša su igrali zajedno sa istim trenerom i zaista očekujem tešku utakmicu - naveo je trener Partizana.

Obradović je rekao da će sutra odrediti tim koji će nastupiti protiv Virtusa.

- Vašingtonu i Majku nedostaju treninzi, ali treniraju vredno sa velikom motivacijom. Tek je počela sezona, odigrali smo devet utakmica, nismo ni na osmini onoga što nas čeka - rekao je trener "crno-belih".

Obradović je potom prokomentarisao izjavu selektora Srbije Svetislava Pešića, koji je rekao da će zamoliti Partizan i Zvezdu da daju bar po dva igrača za reprezentaciju u novembarskim mečevima kvalifikacija za EP 2025. protiv Danske.

Košarkaši Srbije će 21. novembra gostovati Danskoj, a dve selekcije će se potom tri dana kasnije sastati u Beogradu.

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana će 21. novembra odigrati meč 11. kola Evrolige.

- Vi ćete da pitate Pešića kakvu je saradnju imao sa Partizanom poslednje tri godine i veoma lako ćete razumeti sve što vas zanima - odgovorio je Obradović.

Košarkaš Partizana Ife Lundberg se nalazi na širem spisku selekcije Danske za mečeve protiv Srbije u kvalifikacijama za EP 2025.

- Kada dođe vreme za tu utakmicu, tada ćemo pričati. Nemam pojma, niti mogu sada o tome da razmišljam ili da planiram nešto - istakao je Obradović.

BONUS VIDEO: NEVIĐENI SNIMAK SA DOČEKA OLIMPIJACA: Ovo će oduševiti sve Srbe!

Pogledajte više