PARTIZAN POSLE DRAME SRUŠIO ZADAR: Crno-beli u poslednjim sekundama stigli do pobede

Novosti online 20. 10. 2024. u 21:05

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Zadar rezultatom 75:71 u petom kolu ABA lige.

FOTO: KK Partizan/ABA liga/Dragana Stjepanovic

Međutim, ono što je viđeno u dvorani “Krešimir Ćosić” je za svaku opomenu, jer iole kvalitetnija ekipa može skupo na naplati takve oscilacije.

Tok utakmice obećavao je za navijače Partizana. Crno-beli su odmah poveli i brzo stekli sedam poena viška, a onda su počele oscilacije. Zadar je prišao do kraja prve četvrtine na 17:20. U drugoj deonici tim Željka Obradovića se prvi put otcepio na dvocifrenu prednost (31:21), ali je novi pad u igri vratio Zadar u meč.

FOTO: KK Partizan/ABA liga/Dragana Stjepanovic

Počelo je drugo poluvreme i neshvatljiv pad Partizana. Zadar je brzom serijom od 15:3 došao do prednosti, a Željko Obradović je bio izuzetno ljut na svoje igrače. Lopta je slabo cirkulisala u napadu, dok je odbrana delovala pogubljeno. Zadrani su treću deonicu dobili sa ubedljivih 27:12 i ušli u egalu u poslednjih deset minuta.

Partizan je morao da odgovori na presing protivnika, pa je otvorio četvrtu četvrtinu serijom od 7:0. Posle toga se Zadar stabilizovao i preko raspoloženog Mihailovića održavao utakmicu na jednom posedu.

FOTO: KK Partizan/ABA liga/Dragana Stjepanovic

Kako se meč bližio kraju, bilo je sve više nervoze. Crno-beli su držali prednost, ali se u poslednjih 40 sekundi ušlo sa vođstvom Partizana od samo dva poena. Nilikina je promašio trojku, a onda je Mazalin uzeo loptu i imao dva slobodna bacanja za izjednačenje, međutim, promašio je oba slobodna bacanja.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Ajzak Bonga sa 16 poena (4/7 za tri), pratio ga je Karlik Džouns sa 14 poena, a dobru utakmicu odigrao je i Balša Koprivica koji je postigao 11 poena i ddoao šest skokova. U timu Zadra ubedljivo je najefikasniji bio Vladimir Mihailović koji je ubacio 29 poena, dok je Amar Gegić dodao 14.

BONUS VIDEO PODRŠKA ZA PARTIZAN: Veliki broj navijača došao da vidi novi tim crno-belih

Pogledajte više