ŠTA IM URADI ZVEZDA!? Turci bežali iz hale glavom bez obzira

Novosti online 16. 10. 2024. u 08:28

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su sinoć Fenerbahče s rezultatom 76:57 (26:12, 12:19, 16:11, 22:15), u trećem kolu Evrolige i tako ostvarili najbolji klupski start u istoriji najkvalitetnijeg evropskog takmičenja.

Foto: Profimedia

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Džoel Bolomboj koji je zabeležio 18 poena i 11 skokova. Nemanja Nedović je postigao 17 poena, Majk Daum je ubacio 14. Kodi Miler-Mekintajer je zabeležio osam poena, tri skoka i osam asistencija.

O nemoći Fenerbahčea najbolje govori reakcija Šarunasa Jasikevičijusa koji je posle meča mahao glavom, a prava muka je mogla da se vidi na tribinama. Krcata hala je došla da vidi kako Šarasov tim demonstrira silu, a onda je na pet minuta do kraja, nakon serije Crvene zvezde koja je otišla na "plus 15" (62:47), hala krenula da se prazni.

Nakon meča razočarani Šaras izneo je svoje utiske, gde je prokomentarisao i rani odlazak navijača.

- Bili smo dosta loši u napadu. Imali smo neverovatan broj izgubljenih lopti. Nismo kontrolisali igru, nismo donosili dobre odluke... Sve u svemu, teško veče za nas. Želimo da nas navijači podrže, ali takođe moramo da budemo odgovorni za ono što smo prikazali na terenu. Ide u oba smera. Tražimo podršku od navijača, ali da budem iskren - možda bih i ja otišao ranije - rekao je Jasikevičijus.

BONUS VIDEO: Delije pune Beogradsku arenu pred meč Zvezda - Baskonija

Pogledajte više