OVO SU ČEKALI "GROBARI": Željko Obradović saopštio važne vesti pred meč sa Bajernom

Novosti online 14. 10. 2024. u 15:38

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je danas da očekuje zahtevnu utakmicu protiv Bajerna u trećem kolu Evrolige.

Foto: Profimedia

Obradović je podsetio da ekipu Bajerna vodi Gordon Herbert.

 - Radi se o čoveku koji je bio svetski prvak sa Nemačkom. Vidi se njegov rukopis u igri tog tima, prilikom svakog prekida se menja odbrana. Bilo da se radi o zonskom presingu ili o zonskoj odbrani, 1-2-2 ili 3-2 ili o načinu kako brane igru čovek na čoveku. Posle tajm-auta imaju specijalne situacije postavljene za njihove šutere, a imaju i visoke igrače koji šutiraju za tri, slično kao protiv Reala - rekao je Obradović na konferenciji za medije.

On je istakakao da Partizan očekuje zahtevna utakmica.

  - Što se nas tiče, dobar trening smo imali danas, posle onog trenutka kad smo se skupili, imali smo svih 16 igrača na treningu. Mitar Bošnjaković i Aleksa Dimitrijević su bili sa juniorima, a sada su sa nama. Ajzea Majk je počeo da trenira. Igrači koji su imali probleme posle Madrida, su bolje. Imaju neke sitne probleme, ali su sposobni da treniraju - dodao je Obradović.

"Crno-beli" su u prva dva kola Evrolige poraženi od Baskonije i Reala.

  - Prva utakmica u Beogradu, voleo bih da navijači shvate da igramo protiv tima koji nam je priredio izuzetno gostoprimstvo. Da navijaju za nas kako insistiramo, da nas bodre i da pokažu poštovanje prema prvom protivniku u Areni ove godine - istakao je trener Partizana.

"Crno-beli" će posle Bajerna igrati sa Makabijem u Beogradu.

 - Svi vole da igraju kod kuće, nema putovanja. Ali, mislim da imamo utakmicu u Zadru, sve ostalo smo u Beogradu. Verovatno zbog duplog programa ne možemo da radimo u velikon intenzitetu, neuporedivo je bolje kad si tu - rekao je Obradović, koji je potvrdio da se Dvejn Vašington priključio treninzima Partizana.

  - Vratio se na trening, sutra ćemo sve znati u toku dana - dodao je trener Partizana.

Utakmica između Partizana i Bajerna biće odigrana sutra od 20.45 časova u Beogradskoj areni.

BONUS VIDEO: NA REPRERTOARU PESME PARTIZANA: Poznate kompozicije na "crno-beloj simfoniji"

Pogledajte više