ZVEZDA UBEDLJIVA U ABA LIGI: Crveno-beli razbili Igokeu pred duplo kolo Evrolige

Časlav Vuković 12. 10. 2024. u 20:15

CRVENA zvezda je odlično počela sezonu u Evroligi, ali je ABA liga bila problem, bar do ove subote i duela sa Igokeom. Crveno-beli su ubedljivo pobedili tim iz Laktaša "Beogradskoj areni" sa 91:68 (22:19, 27:15, 26:13, 16:21).

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Od početka utakmice se videlo da je pristup aktuelnog šampiona reagionalnog takmičenja drugačiji u odnosu na duele sa Dubaijem, Mornarom i Splitom. 

Izabranici Janisa Sferopulosa su šuterski dobro otvorili utakmicu i brzo su poveli sa 14:7. Ipak, Zvezda je prvi kvartal dobila sa 22:19 i to tako što je Ajzea Kenan pogodio trojku uz zvuk sirene. Amerinakac je u prvoj četvrini van linije 6,75 šutirao 4/4.

Već od drugog perioda ovaj meč je krenuo u jednom pravcu. Na terenu je postojao samo domaćin i razlika je konstantno rasla i na odmor se otišlo sa rezultatom 49:34.

Ista slika viđena je i u drugom poluvremenu. Igokea nije uspela da se vrati u utakmicu i učini je zanimljivijom. Za Zvezdu je važno što se nije mnogo potrošila na ovom susretu pošto je naredne nedelje čeka duplo kolo u Evroligi.

Najefikasniji kod pobednika bio je Majk Daum sa 18 poena, pratio ga je Ajzea Kenan sa 14. Na drugoj strani najviše su se istakli Boriša Simanić i Nikola Marić sa po 12.

Obe ekipe posle četiri kola na Jadranu imaju učinak 2-2. Crveno-beli u narednoj rundi gostuju Budućnosti, dok Igokea dočekuje Cedevita Olimpiju.

Podstimo, Zvezdu očekuje prvo duplo kolo u Evroligi. Najpre u utorak gostuje Fenerbahčeu od 19.45, potom u petak od 20 časova dočekuje Barselonu.

BONUS VIDEO: Delije pune Beogradsku arenu pred meč Zvezda - Baskonija

Pogledajte više