CRNO-BELI ODNELI POBEDU NA JADRANU: Parni valjak "protutnjao" kroz Moraču

Novosti online 12. 10. 2024. u 18:00

Košarkaši Partizana nastavili su da ređaju pobede kada je ABA liga u pitanju, pošto su u meču četvrtog kola u gostima savladali Studentski centar rezultatom 80:60 (23:17, 23:18, 12:15, 22:10).

foto: Aba liga/SC Derbi/Filip Roganović

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Karlik Džons, koji je postigao 19 poena, dok je Ife Lundberg dodao 13. Kod domaćih, najbolji je bio Emir Hadžibegović sa 13 poena. Partizan se nalazi na prvom mestu na tabeli ABA lige sa četiri pobede, dok je Studentski derbi trenutno na četvrtoj poziciji sa skorom 2/2.

Košarkaši Partizana su prvu četvrtinu dobili rezultatom 23:17. "Crno-beli" su nastavili sa dobrom igrom u nastavku meča, a gosti su najveću prednost u drugoj četvrtini imali u 14. minutu kada je bilo 38:25. Partizan je prvo poluvreme rešio u svoju korist rezultatom 46:35.

Druga četvrtina je u potpunosti protekao u znaku Karlika Džonsa. Reprezentativac Južnog Sudana  postigao je deset poena. Ubacio je plejmejker "crno-belih" tri trojke, od kojih je jedna bila pod faulom, tada je pogodio i dodatno slobodno bacanje.

Na taj način su crno-beli došli do dvocifrene razlike i u nastavku četvrtine su u nekoliko navrata imali do tada maksimalnih 13 poena prednosti. Na početku drugog poluvremena košarkaši Partizana održavalisu svoju prednost, a zatim je ekipa Studentskog centra ostao bez trenera. Petar Mijović je dobio dve vezane tehničke greške, posle čega je isključen i udaljen sa terena.

To je dodatno motivisalo ekipu Studentskog centra  da smanjuju razliku i naprave seriju 9:2 i tako su se u potpunosti vratili u igru.

foto: Aba liga/SC Derbi/Filip Roganović

Ipak, u poslednjem napadu u trećoj četvrtine je Karlik Džons pogodio iz prodora, čime je odbio nalet domaćih i povećao prednost "parnog valjka" na 58:50.

Uvodni minuti poslednje četvrtine su u potpunosti pripali Partizanu, koji je "zategao" odbranu i u napadu je koristio svaku šansu, pa je vrlo brzo stigao do najveće prednosti koju su do tog trenutka imali na meču 64:50.

U poslednja dva minuta trener Željko Obradović pružio šansu mladom Mitru Bošnjakoviću, da oseti atmosferu i gostujući teren.

Košarkaši Partizana će u narednom, petom kolu gostovati Zadru, dok će Krka dočekati Studentski centar.

BONUS VIDEO "DA VOLIM CRNO-BELE": Orila se poznata pesma na predstavljanju tima KK Partizan

 
Pogledajte više