HEROJSKI POTEZ KOŠARKAŠA ZADRA: Skočio u more i spasao čoveka koji se davio

Novosti online 11. 10. 2024. u 19:00

KOŠARKAŠ Zadra našao se u petak u ulozi spasioca i pomogao je čoveku koji se davio u moru.

FOTO: ABA liga/SC Derbi/Filip Roganović

Ovaj 31-godišnjak je sedeo sa suprugom i prijateljem na kafi. Bio je to jedan sasvim običan dan za njega, ali onda se dogodila prava drama.

Supruga je primetila da se čovek davi, a kapiten Zadra je bez oklevanja ušao u vodu sa ciljem da ga spasi u tome je uspeo.

- Ponekad pijem kafu pored mora, to je kafić koji u Zadru skoro svi znaju. Tako je bilo i danas, oko 11.30 časova. Bio sam sa suprugom i prijateljem. Ona je bila sa našim detetom malo dalje od nas i zapravo je ona primetila kako se čovek davi u moru. Ni pet metara nije bilo od obale - rekao je Ramljak za hrvatski portal "24sata" i dodao:

- Radilo se o kupaču, nije bio u odeći, nije pao u more. Očigledno je nešto pošlo po zlu i nije bilo u redu. Kad sam to shvatio skočio sam u odeći i pomogao mu da se približi obali. Prijatelj fizioterapeut mi je pružio ruku i izvukli smo ga. Bio je malo izgubljen. Nekoliko puta mi se zahvaljivao. Hitnu pomoć smo odmah pozvali kako bi se uverili da je sve u redu. Došli su brzo, mi smo mu pomogli da se utopli. Ne poznajem gospodina i nadam se da će sve da bude u redu.

Iako je ovo što je uradio herojski potez, Marko na celu situaciju ne gleda tako.

- Nije to bilo nikakvo herojstvo, svi bi tako reagovali - zaključio je Ramljak.

Podsetimo, Zadar je u ABA ligi na učinku 1-2, a u subotu od 20 časova dočekuje Budućnost u četvrtom kolu.

BONUS VIDEO: Delije pune Beogradsku arenu pred meč Zvezda - Baskonija

Pogledajte više