PARTIZAN IZGUBIO OD REALA: Crno-bele koštao loš početak četvrte četvrtine

Časlav Vuković 10. 10. 2024. u 22:39

KOŠARKAŠI Partizana izgubili su od Reala kao gosti u 2. kolu Evrolige sa 93:86 (24:24, 26:23, 18:17, 25:22), te tako takmičenje počinju sa dva poraza.

Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Propisno su crno-beli namučili "kraljevski klub" na ovoj utakmici. "Parni valjak" je mogao bar jednu utakmicu u Španiji da pobedi u prva dva kola, ali do trijumfa nije došao.

U "Vizink centru" je propisno mučio Real čak tri četvrtine. Ipak, Madriđani napravili seriju 15:0 i uspeli su na startu četvrte deonice da se odlepe na prvo dvocifreno vođstvo na utakmici (76:66). U tom periodu iskočio je Ratan-Mejs sa dve trojke, nesportski faul je iznudio Musa i sve to je uticalo da domaćin ode na ispostaviće se nedostižnu prednost.

Iako je tim Ćusa Matea imao i +17 - 83:66, crno-beli se nijednog momenta nisu predavli. Uspeli su da se vrate na jednocifren zaostatak, no do preokreta nisu došli.

Partizan je dobro šutirao na ovoj utakmici za tri (13/28), ali skok je bio veliki problem. Ekipa iz glavnog grada Španije je u tom segmentu dominirao - 34:25 i to joj je omogućilo dosta poena iz drugih šansi, čak 17.

Najefikasniji kod pobednika bio je Serž Ibaka sa 15 poena, pratili su ga Džanan Musa i Ksavijer Ratan-Mejs sa po 12. Na drugoj strani najviše se istakao Karlik Džons sa 15, dok su Vanja Marinković i Strerling Braun postigli po 12.

Partizan će priliku za prvu pobedu imati u utorak kada u "Beogradsku arenu" dolazi Bajern. Crno-beli potom u četvrtak gostuju Makabiju u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Tim iz Beograda je na učinku 0-2, dok Real ima 1-1.

Real Madrid - Partizan 93:86 (24:24, 26:23, 18:17, 25:22)

Dvorana: "Vizink centar". Gledalaca: 8.623. Sudije: Emin Mogulkoč (Turska), Milan Nedović (Slovenija), Tomaš Travicki (Poljska).

Real Madrid: Abalde 4, Kampaco 8, Ratan-Mejs 12, Gonzales, Hezonja 10, Musa 12, Dek 10, Ibaka 15, Tavares 8, Ljulj 2, Feliz 2, Endijaje 10.

Partizan: Dejvis 8, Lundberg 6, K. Džons 15, Nilikina 11, Koprivica, Nakić 5, Marinković 12, Pokuševski, Braun 12, Bonga 6, Lakić, T. Džons 11.

 

Četvrta četvrtina: Real Madrid - Partizan 93:86

40' - Tajrik Džons se izborio za dva bacanja i nije realizovao nijedno. To je bilo sve od utakmice u "Vizink centra".

40' - Neverovatan pogodak Kampaca. Preko Bonge je dao šut van linije 6,75. Vratio je Nilikina, ali nema mnogo vremena.

39' - Endijaje je bio polovičan sa linije penala. Džons je potom iznudio tri slobodna bacanja, pošto ga je na šutu faulirao Ibaka. Sva tri je pogodio reprezentativac Južnog Sudana.

38' - Dobra finta šuta, naskok i pogodak za dva poena Nilikine. Madriđani su izgubili loptu. Sada je Francuz pogodio i trojku.

37' - Opet je Džons poentirao, ali na drugoj strani Ibaka je snažno zakucao nakon što je pokupio ofanzivni skok. Dobar napad Reala je trojkom okončao Endijaje.

36' - U seriji je Karlik Džons. Opet je poentirao nakon prodora. Dek je bio polovičan sa linije penala.

35' - Pogodio je trojku Karlik Džons. Potom je poentirao iz prodora. Neće se crno-beli predati. Posle serije gostiju od 5:0 tajm-aut je pozvao Mateo.

34' - Izgubio je loptu Partizan. Crno-beli sve teže dolaze do poena. Musa na drugoj strani pogađa šut van linije 6,75. Opet tajm-aut traži Obradović.

33' - Očas posla ode Real na +12. Ljulj je poentirao posle prodora za 78:66. Mora tajm-autom da reaguje Željko Obradović. Loš napad gostiju posle minuta odmora. Bonga nije pogodio težak šut za tri.

32' - Izvukao je Musa nesporstki faul rivala i realizovao je oba penala. Potom je Ratan-Mejs opet pogodio trojku i opet preko Dejvisa.

Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

31' - Četvrti period počinje poenima Bruna sa linije panala, ali Ratan-Mejs je pogodio trojku preko Dejvisa.

Treća četvrtina: Real Madrid - Partizan 68:64

30' - Dejvis je dao poslednji koš u trećem kvartalu. Otvorena utakmica u Madridu.

30' - Prvi šut za tri je promašio, ali drugi je pogodio Kampaco. Potom neverovatan pas za Deka koji je poentirao pod faluom Nilikine. Dek nije pogodio dodatno bacanje.

29' - Slutilo je na nerealizovan napad Reala, ali je u poslednjoj sekundi Dejvis faulirao Musu. Bek Reala je pogodio oba bacanja. Sjajno je probio Braun i poentirao je pored Ibake.

28' - Pogodio je oba bacanja Ibaka, dok je na drugoj strani Marinković iznudio faul Ratana-Mejsa na šutu za tri i pogodio je dva od tri.

27' - Dobru odbranu odigrao je Marinković na Hezonji. Potom je poentirao posle prodora. Veoma dobro igra kapiten gostiju. Potom i trojku pogađa Braun. Vratio se Partizan.

25' - Treća trojka za Marinkovića na ovoj utakmici. Mogli su gosti da uhvate potpuni priljkučak, ali Nakić nije pogodio otvorenu trojku. Hezonja na drugoj strani pogađa preko Karlika Džonsa.

FOTO: Profimedia

24' - Odlično igra Kampaco. Zaleteo se omaleni Argentinac od koša do koša, uposlio je Musu koji je poentirao uz faul. Reprezentativac Bosne i Hercegovine pogodio je i dodatno bacanje.

23' - Stigla je lopta nekako do Tavaresa iako napad Reala nije obećavao. Na kraju je centar domaćeg tima lako poentirao.

22' - Real nije poentirao u tri vezana napada, no ni crno-beli to nisu uspeli da iskoriste. Tek sad se u strelce upisao Kampaco.

21' - Sjajno Partizan počinje drugo poluvreme. Najpre je Lundberg ukrao loptu Tavaresu, da bi na drugoj strani poentirao Tajrik Džons.

Druga četvrtina: Real Madrid - Partizan 50:47

20' - Neverovatan finiš prvog poluvremena. Partizan je ukrao loptu, pa omdah izgubio, a onda je Ibaka pokupio promašaj Kampaca i poentirao je uz zvuk sirene.

20' - Dobar napad gostiju i laki poeni Brauna. Karlik Džons se u strelce upisuje pogotkom van linije 6,75. Sada je tajm-aut zatražio Mateo.

Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

19' - Izblokiran je bio Kampaco, ali do lopte je uspeo da dođe Ibaka i zakuca je u koš. Zatražio je minut odmora Obradović pred poslednji minut druge četvrtine.

18' - Ostao je Tavares samo pod košem rivala i uspeo je lagano da zakuca. Potom je Tajrik Džons naterao Tavaresa da ga faulira. Centar crno-belih je tom prilikom i poentirao. Prvo bacanje na meču promašio je bivši igrač Efesa.

17' - Čim se vratio Kampaco omdah je podelio asistenciju, a do poena je došao Abalde. Tajrik Džons se na drugoj strani izborio za dva bacanja i nastavlja da ih pogađa. Trenutno je na 6/6 sa linije penala.

16' - Bonga je opet pogodio šut van linije 6,75. Lako je Feliz probio odbranu Partizana i došao je do novih poena.

15' - Ratan-Mejs je pogodio novu trojku, a onda je i Dek došao do novih poena, pa je domaćin na taj način odbio nalet gostiju.

14' - Šut i dalje radi za goste, Marinković je pogodio trojku, a onda Lunberg poentira u kontri. Sad Ćus Mateo traži tajm-aut.

13' - Posle minuta odmora Tajrik Džons je poentirao pod faulom Deka. Nagradio se i poenima sa linije penala. Ibaka je poentirao na asistenciju Kampaca. Bivši igrač Crvene zvezde ima sedam asistencija.

FOTO: Profimedia

13' - Promašio je Karlik Džons trojku, kontru povukao Kampaco i proigrao je Ratan-Mejsa koji je pogodio trojku. Odmah je tajm-aut zatražio Željko Obradović. Serija domaćina iznosi 13:2.

12' - Tajrik Džons se upisao u strelce, on je realizovao oba slobodna bacanja. Nastavlja Kampaco da deli asistencije Deku. Krilni centar Reala je pogodio i to pod faulom Pokuševskog. Poentirao je i sa crte.

11' - Dosta problema imaju gosti da brane visoke igrače Reala. Sada je Ibaka iznudio dva bacanja. Ipak, iskusni košarkaš bio je polovićan. Promašio je Abalde trojku, ali je Ibaka uhvatio skok i poentirao.

Prva četvrtina: Real Madrid - Partizan 24:24

10' - Hezonja i Abalde su pogodili po dva slobodna bacanja, pa je prvi period okončan nerešenim rezultatom.

10' - Neverovatan šut gostiju. Trojku je pogodio i Braun. Zanimljivo da su svih šest trojki pogodili različiti igrači.

9' - Sjajna akcija Argentinaca Kampaca i Deka. Prvi je asistirao, a drugi poentirao na obruču.

8' - Još jednom gosti pogađaju van linije 6,75. Ovoga puta je Bonga bio precizan. Ibaka je ušao na parket i odmah poentirao.

7' - Hezonja pogađa i trojku, ali vratio je Nilikina. Gosti su pogodili već četiri trojke od početka utakmice.

6' - Dobar napad Partizana i trojka Marinkovića. Na drugoj strani Nilikina nije dobro motrio na Hezonju koji je poentirao uz faul. Hrvat je bio precizan i sa linije penala.

5' - Drugi svoj šut van linije 6,75 je pogodio Dejvis i vraća vođstvo Partizanu. Lundberg je poentirao u kontri nakon dobre odbrane.

4' - Lepo se probio Lundberg kroz odbranu rivala i poentirao je, iako mu je iza leđa bio Tavares. Potom je na drugoj strani 221 centimetara visoki centar Reala zakucao. Prvu trojku za domaće postiže Endijaj.

3' - Uhvatio je Endijaj loptu pod svojim košem i zaleteo se na protivnički i uspeo je da poentira i to po faulom Bonge. Pogodio je i dodatno bacanje.

2' - Opet je Nakić poentirao, ovoga puta je realizovao dva slobodna bacanja. Bonga je uspeo da izblokira Musu. Madriđani više od minut i po nisu postigli koš.

1' - Utakmicu je trojkom otvorio Mario Nakić koji je kao mlad bio član španskog velikana. Real prvi napad nije iskoristio.

Real Madrid meč počinje u petorci: Andres Feliz, Džanan Musa, Mario Hezonja, Eli Endijaj i Valter Tavareš. Partizan je duel krenuo u sastavu: Ife Lundberg, Mario Nakić, Sterling Braun, Isak Bonga i Brendon Dejvis.

Uoči meča:

Crno-beli su i u prvom kolu najelitnijeg evropskog takmičenja igrali u Španiji, ali izgubili su od Baskonije (88:82). Sad će pokušati da se iz glavnog grada ove zemlje vrate sa trijumfom.

Ipak, jasno se da to neće biti nimalo lako, s obzirom na to da je rival jedan od najboljih timova Evrope.

Partizan šansu može da traži u ne baš dobrom početku sezone "kraljevskog kluba". Tim Ćusa Matea je u ACB ligi izgubio od na startu od novajlije Lejma Korunje, a potom je u Evroligi poražen od Bajerna. U drugoj rundi prvenstva je savladao Saragosu (101:95).

Ono što ne može da raduje navijače crno-belih je to da se u tim vratio Mario Hezonja, dok je poništena suspenzija Fakundu Kampaco, pa će i on imati pravo nastupa. Argentinac je trebalo da propusti ovaj meč zbog kazne koju je dobio posle susreta sa ekipom iz Minhena kad se nesportski poneo prema sudiji.

Sa druge strane Željko Obradović ne može da računa na Dvejna Vašingtona koji će uskoro opet biti u pogonu, kao i na povređenog Ajzeu Majka.

Podsetimo, naredne nedelje je prvo duplo kolo. Partizan u utorak dočekuje Bajern (20.45), dok u četvrtak gostuje Makabiju (20.05)

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

Pogledajte više