MOŽETE LI OVO DA ZAMISLITE?! Kajri Irving menja reprezentaciju, za OVU zemlju želi da nastupa

A. I. 10. 10. 2024. u 18:50

KAJRI Irving poznat je po svojim kontroverznim stavovima koji su često u medijima ispred njegove briljijantne igre. Novom odlukom ponovo je podigao buru u medijima. On nije krio razočarenje zbog toga što je propustio Olimpijske igre u Parizu u timu Sjedinjenih Američkih Država, a za one u Los Anđelesu 2028. mogao bi da promeni reprezentaciju.

Foto: AP

Nije Kajri Irving krio razočarenje zbog toga što ga Stiv Ker nije poveo u Pariz, ali je više nego voljan da zaigra u Los Anđelesu, makar i u dresu druge reprezentacije. 

U intervjuu datom Atletiku košarkaš Dalasa otkrio je da postoji mogućnost da obuče dres Australije na Igrama u Los Anđelesu. 

- Razmišljam o mogućnosti da zaigram za Australiju. Ne bih rekao da je šansa velika u ovom trenutku. Zavisi od Olimpijskog komiteta, ali kao takmičar, rođen sam u Australiji. Za mene, ne bi to bila velika promena. Ne želim da budem razočaran ukoliko ne budem razmatran za tim SAD, te sam spreman da razmišljam o drugim mogućnostima, rekao je Irving i zagolicao maštu navijača. 

Kajri Irving (32) rođen je u Melburnu, Australiji, gde je njegov otac igrao profesionalnu košarku, te ima dvojno državljanstvo SAD i Australije. Iako je predstavljao Ameriku, sa kojom je 2014. godine osvojio zlato na Svetskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama u Riju dve godine kasnije za ovaj potez potrebna mu je dozvola košarkaškog saveza SAD i FIBA. 

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje 

Pogledajte više