UKAZALI MU POVERENJE: Hrvatski trener ostaje selektor Brazila do 2028. godine

Novosti online 10. 10. 2024. u 17:15

Hrvatski trener Aleksandar Petrović ostaje selektor košarkaša Brazila do 2028. godine, saopštio je danas Košarkaški savez južnoameričke države.

Foto: Profimedia

Kako je saopšteno, 65-godišnji Petrović će predvoditi Brazil do kraja narednog olimpijskog ciklusa, koji se završava u leto 2028. godine kad se u Los Anđelesu održavaju naredne Olimpijske igre.

- Posle predolimpijske titule u Letoniji, i sedmog mesta na Olimpijskim igrama, Aleksandar Petrović nastavlja kao trener muške reprezentacije Brazila. Pored hrvatskog stručnjaka, za ciklus "LA 2028" ostaje na okupu ceo njegov tim pomoćnih trenera - saopštio je Košarkaški savez Brazila.

Foto: Profimedia

Petrović je kroz kvalifikacije predvodio Brazil do plasmana na Olimpijske igre u Parizu, gde je njegova reprezentacija stigla do četvrtfinala, kad je bolja bila selekcija SAD - 122:87.

Brazil u novembru i februaru čeka nastavak Amerikupa, a u grupnoj fazi "selesao" će igrati protiv Urugvaja, Paname i Paragvaja.

Petrović je u bogatoj trenerskoj karijeri između ostalih vodio kao selektor Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, a kao trener litvanski Ritas i hrvatske klubove Zadar, Cedevitu Zagreb i Cibonu.

BONUS VIDEO "DA VOLIM CRNO-BELE": Orila se poznata pesma na predstavljanju tima KK Partizan

Pogledajte više