"IGRAO KAMPACO ILI NE, NIJE VELIKA RAZLIKA!" Željko Obradović se oglasio pred utakmicu Real Madrid - Partizan

Časlav Vuković 09. 10. 2024. u 15:28

PARTIZAN u 2. kolu Evrolige gostuje Real Madridu i pokušaće da napravi iznanđenje. Očekivanja pred ovaj meč izneo je trener crno-belih Željko Obradović.

Foto: Profimedia

Strateg "parnog valjka" je svestan ko je naredni rival njegove ekipe.

- Znamo šta je Real i koliko je to dobar tim. Spremali smo se i probaćemo da odigramo najbolju moguću utakmicu u ovom trenutku. Svesni smo njihovih kvaliteta, ali i naših. Razgovarali smo sa igračima, odradili tri dobra treninga kao pripremu za tu utakmicu. Probaćemo da igramo na način kako smo igrali poslednju utakmicu, čak i onako kako smo igrali u Vitoriji, ali potrebno je da se drži koncentracija svih 40 minuta, to je ono što nam je falilo u toj utakmici - rekao je Obradović.

"Kraljevski" klub će na ovoj utakmici biti oslabljen ne igranjem prvog plejmejkera Fakunda Kampaca koji je zaradio suspenziju zbog nedoličnog ponašanja prema sudijama na utakmici sa Bajernom.

- Kampaco je igrač koji utiče na igru Reala, ali imaju takav tim da svi ostali igrači mogu da preuzmu njegovu ulogu. Izuzetan kvalitet i ništa to nije novo. Real ima najviše ambicije, a on ne može da ima manju ambiciju nego da bude šampion Evrope. Igrao Kampaco ili ne, nije neka velika razlika. Opet ponavljam, radi se o fantastičnom igraču.

Ipak, Real će biti jači za Marija Hezonji koji se posle bolseti zbog koje je izgubio skoro osam kilograma vratio u tim.

- Što se tiče Hezonje, sve njegove kvalitete već znamo. On je jedan od najboljih šutera u evropskoj košarci. Naravno da je i on itekako bitan igrač za njih.

Ipak, i Partizan neće biti kompletan. Ekipa je na put krenula sa 13 igrača (posle Madrida putuje u Podgoricu), a van sastava su Ajzea Majk i Aleksa Dimitrijević.

- Sve je isto, nepromenjeno. Ovde će ostati Ajzea Majk i Dimitrijević. Idemo na put sa 13 igrača - zaključio je Obradović.

Podsetimo, utakmica Real Madrid - Partizan igra se u četvrtak od 20.45.

BONUS VIDEO: KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

Pogledajte više