"TEŽAK PROTIVNIK NA IZUZETNO TEŠKOM TERENU": Laso pred meč sa Crvenom zvezdom

Novosti online 08. 10. 2024. u 20:10

Košarkaši Crvene zvezde u okviru drugog kola dočekuju ekipi Baskonije u u sredu od 20 časova u Beogradskoj areni.

FOTO: M. Vukadinović

Španski tim za klupe predvodi iskuni Pablo Laso koji je izneo očekivanja pred ovaj meč.

- Najbitnije je da protiv Zvezde pružimo sve što možemo. Oni su izuzetno težak tim, na izuzetno teškom terenu i zbog toga znamo da je važno da budemo maksimalno fokusirani svih 40 minuta i da odigramo ozbiljnu utakmicu, jer su tim sa puno opasnosti, sa mnogo strelaca na svakoj poziciji. Zbog toga i pokušavamo da objasnimo našim momcima da igramo protiv evroligaškog tima sa mnogo poena u rukama. Pogledajte meč u Parizu, nisu dominirali, ali je Nedović ušao i napravio razliku - rekao je Laso.

FOTO: Profimedia

Španski stručnjak je istakao i to da tu postoji još mnogo drugih igrača.

- Pre neki dan je to bio Nedović, sledeći put bi mogao biti Jago, Kalinić, Giedraitis. Govorimo o velikom timu, pa smo se trudili i da naglasimo to u ova dva dana, da jasno shvatimo nivo tima protiv kog igraom, da znamo njihove kvalitete, ali i da odigramo dobru utakmicu - rekao je Laso.

Baskonija je poražena od Andore pred meč sa Zvezdom, što je pomenuo i Laso.

- Ne razmišljam puno o tome šta mi se sviđa, a šta ne kod Andore, jer bih onda razmišljao samo o lošim stvarima, a ne znam da li uopšte i treba da razmišljam o njima. Jer, ako 48 sati ranije pobedimo Partizan i izgleda kao da smo sjajni, onda nismo toliko dobrig tog dana kao protiv Partizana, niti smo toliko loši protiv Andore. Jednostavno, ovo je proces u kom svi moji igrači moraju da shvate koliko je svaka utakmica važna i šta tražimo od njih kako bi tim mogao da pruži maksimum. Ne razmišljam mnogo o greškama zbog kojih smo izgubili, niti o greškama zbog kojih smo pobedili - rekao je Laso.

BONUS VIDEO KAKVA PODRŠKA! Veliki broj navijača bodri Zvezdu u Parizu

Pogledajte više