"SPREMNI SMO, IGRAMO PRED NAŠIM NAVIJAČIMA": Davidovac pred meč sa Baskonijom

Novosti online 08. 10. 2024. u 16:30

Košarkaši Crvene zvezde u sredu od 20 časova u Beogradskoj areni dočekati Baskoniju u drugom kolu Evrolige.

Foto Evroliga

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac rekao je da očekuje težak meč protiv Baskonije i dodao da su "crveno-beli" spremni za duel sa ekipom iz Vitorije.

- Biće teška utakmica, prva pred našim navijačima, oni su dobra ekipa koja uvek igra dobro u tranziciji, kao i sve španske ekipe. Moramo da obratimo pažnju na defanzivnu tranziciju. Generalno oni igraju 40 minuta, mogu da naprave preokret. Ispratili smo tu utakmicu, spremni smo za sve njihove košarkaše i igru - rekao je Davidovac.

Crvena zvezda je prošle nedelje u gostima pobedila Pariz rezultatom 80:77 u prvom kolu Evrolige.

- Crveno-beli" su pre dva dana u gostima poraženi od Splita 85:78 u trećem kolu regionalne ABA lige. "Nismo očekivali, poznato je da smo dominantni u ABA ligi, ove godine smo otvorili kako nismo planirali, ali duga je sezona, korak po korak i biće sve bolje. Svesni smo koje smo greške pravili, nismo konstantni od početka sezone i nadamo se da će uskoro to biti bolje. Ima tu igrača koji su dugo u Baskoniji, znamo se dobro - dodao je Davidovac.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaš Crvene zvezde Jago dos Santos izjavio je da je ekipa spremna za duel sa Baskonijom.

- Ovo je prva utakmica u Areni sa navijačima Zvezde. Spremni smo za ovo. Prošli put nismo igrali dobro, mnogo je bitno za navijače, klub i za naše samopouzdanje - rekao je košarkaš Crvene zvezde.

On se osvrnuo i na kritike navijača "crveno-belih".

- Znam da su navijači Zvezde uvek sa mnom i kada igram loše i dobro, ovo je moj dom, srećan sam ovde. Ta poruka je mislim bila za mene, imam loše momente i moram da reagujem, da imam motivaciju. Neki ljudi su mi pisali sa lošim rečima i to se desilo. Te poruke su za mene, moje samopouzdanje i želim da unapredim svoju igru i spreman sam za to - istakao je Jago dos Santos.

BONUS VIDEO KAKVA PODRŠKA! Veliki broj navijača bodri Zvezdu u Parizu

Pogledajte više