ŽIVOTNA DRAMA NBA ZVEZDE! Jedva izvukao živu glavu u poplavama koje su razorile Bosnu i Hercegovinu

Novosti online 07. 10. 2024. u 09:01

Prava drama desila se Mirzi Teletoviću! Nekadašnji NBA i dugogodišnji evroligaški košarkaš je u Bosni i Hercegovini jedva izvukao živu glavu kada su krenule poplave koje trenutno razaraju susednu državu.

Foto: Profimedia

Problem je nastao kada je morao da ode do hidrocentrale koju je podigao na reci Čvrstici. 

To je mala hidrocentrala koja je podigla buru kada je građena i zbog ekoloških problema je ekspresno ugašena i prestala sa radom. Ipak, morao je Teletović na poziv ministarstva da ode i da podigne klapne na brani u okviru hidrocentrale, a kada je krenuo nazad ka Jablanici naišao je na odron jednog brda. Skrenuo je ka Doljanima i to mu se ponovilo. 

- Morao je na kraju da ostavi automobil u Mirkama i kroz šumu i po blatu da se probija do kuće - rekao je Armin Rizvić koji je zaposlen u Teletovićevom kafiću u Jablanici portalu "Slobodna Dalmacija". Pogledajte kako izgleda Jablanica:

Foto: Printscreen / Youtube / DownToBuck Highlights

 

Što se tiče same hidrocentrale, ona je, prema svedočenju meštana za medije u BiH, "pukla kao kokica". Materijalna šteta u celoj državi je ogromna, slavni košarkaš je takođe ostao bez ogromnog kapitala, ali je srećom na kraju uspeo da izvuče živu glavu. Teletović je u karijeri igrao na poziciji krila i krilnog centra, a posle početaka u Slobodi iz Tuzle igrao je za Telinus Ostende i Baskoniju. U NBA je ostao šest godina i nastupao je za Bruklin, Finiks i Milvoki.

(Slobodna Dalmacija/ Mondo)

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko  uživanje košarkaša Srbije i navijača  

Pogledajte više