DA LI U PARTIZANU DA SE HVATAJU ZA GLAVU ILI DA TRLJAJU RUKE? Ono što je Vašington uradio može malo koji bek iz Amerike

Novosti online 07. 10. 2024. u 08:51

Američki košarkaš Dvejn Vašington odigrao je prvi meč za Šarlot hornetse protiv Njujork niksa.

FOTO: M. Vukadinović

Vašington je u porazu Šarlota od Niksa (111:109) dobio šansu u drugom poluvremenu i na terenu je proveo osam minuta. Za to vreme uspeo je da postigne sedam poena (3/6 iz igre, 1/1 za tri), uz jednu asistenciju.

Vašington je u finišu meča imao tri slobodna bacanja, kada je fauliran na šutu za tri poen, na dve sekunde do kraja, ali nijedno nije iskoristio i tako je propustio šansu da Šarlot odvede u produžetak.

Moguće je da će Dvejn Vašington brže da se vrati u Partizan nego što se iko nadao. Jer nikada nije dobro kada si vest dana u predsezonskoj utakmici, a da to nije zbog nekog dobrog učinka. Ni u Humskoj ne znaju da li da trljaju ruke ili da se hvataju za glavu. Pitanje je koliko će im trebati jedan takav bek koji ne može u ključnim momentima da pogodi slobodno bacanje.

Podsećanja radi, bek Partizana bio je deo velike razmene, Dvejn Vašington je u sklopu trejda za Karla Entonija Taunsa prosleđen u Šarlot hornetse od strane Njujork niksa.

Ipak, iako je bio na spisku od 21 igrača registrovanog za ovu utakmicu, trener Čarls Li dao mu je šansu da igra i to nije dobra vest za Partizan.

Crno-beli čekaju da Šarlot otpusti Vašingtona kako bi se vratio u Partizan, a prema prvim prognozama najavljeno je da će biti u timu za meč protiv Studentskog centra, pa ćemo videti da li je i zaista tako.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko  uživanje košarkaša Srbije i navijača  

Pogledajte više