MEGA BRILJIRA NA STARTU SEZONE: Mladi tim Marka Baraća naneo prvi poraz Dubaiju u ABA ligi

Časlav Vuković 05. 10. 2024. u 20:02

KOŠARKAŠI Mege nastavili su sa sjajnim partijama u ABA ligi. Oni su ove nedelje kao gosti u 3. kolu pobedili Dubai sa 83:80 (18:24, 18:21, 24:18, 23:17).

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Iako je tim Marka Baraća veoma mlad u neizvesnoj završnici je izgledao kao da je najiskusniji u ligi.

Finiš susreta bio je veoma uzbudljiv. Kosta Kondić je pogodio trojku za prednost gostiju od 77:80. Ipak, uzvratio je istom merom Danilo Anđušić.

Ostalo je Megi dovoljno vremena da izbegne produžetak i dođe do trijumfa posle 40 minuta košarke.

Opet je loptu u napadu srpskog kluba išla na Kondića. On je šutirao za tri poena i bio je fauliran. Potom je sva tri puta bio precizan sa linije penala.

Domaći tim nije mogao da uradi ništa za 1,3 sekunde koliko je ostalo do kraja. Tim Jurice Golemca je tako nakon velike pobede nad Crvenom zvezdom prvi put u sezoni 2024/2025 pogunte glave napustio parket.

Najefikasiniji u redovima Mege bili su Kosta Kondić i Filip Jović sa po 16 poena. U ekipi Dubaija najbolji je bio Ajzea Tejlor sa 14 poena, Klemen Prepelič je ubacio 13.

Vredi istaći da su utakmici su prisutvovali nekadašnji košarkaši Mege Nikola Jokić i Vlatko Čančar, kao i njihov saigrač iz Denvera Dario Šarić.

Ekipa iz Beograda ima sve tri pobede u ABA ligi, a u sledećem kolu dočekaće Mornar iz Bara. Dubai je zabeležio prvi poraz i u narednoj rundi gostovaće Borcu u Čačku.

BONUS VIDEO: KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

Pogledajte više