SRPSKO MAKEDONSKA KOŠARKAŠKA SARADNJA! Partizan i Kumanovo potpisali trogodišnji sporazum

Novosti online 03. 10. 2024. u 19:57

KK Partizan i MKK Kumanovo, potpisali su trogodišnji sporazum o saradnji u oblasti edukacije i unapređenja u svim segmentima rada košarkaških klubova.

FOTO: JSD Partizan

Na sastancima u Beogradu, u ime ambicioznog kluba iz Severne Makedonije, prisustvovali su predsednik Nenad Stojanovski i direktor Andreja Mađovski, koji su jasno istakli ambicije MKK Kumanovo ka daleko višim dometima od trenutnih. Ovaj klub iz grada pored Skoplja, ove sezone iz Druge lige ušao je u Super ligu Makedonije i za vikend startuje u prvenstvu.

Saradnja sa Klubom iz Makedonije doprineće razvoju regionalne košarke i učvrstiti veze između prijateljskih klubova i država. U MKK Kumanovo, trenutno igraju i dva bivša košarkaša Partizana, centar Uroš Luković i plejmejker Tadija Tadić.

FOTO: JSD Partizan

Kako je usaglašeno, ova saradnja će se realizovati kroz zajedničke edukativne programe i projekte, na način koji neće ometati funkcionisanje redovnih delatnosti oba kluba. Gosti iz Severne Makedonije bili su na treningu Partizana a obavili su i razgovor sa trenerom crno-belih Željkom Obradovićem.

Njih je u Humskoj primio i generalni sekretar Sportskog društva Partizan, Željko Tanasković.

Grad Kumanovo, poznat je kao mesto u kome veliki broj građana navija baš za Partizan.
Kumanovo je i najsportskiji grad u Severnoj Makedoniji. A prelepa košarkaška dvorana je renovirana i otvoriće se sredinom novembra.

BONUS VIDEO: KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

Pogledajte više