''BIĆE OVO NAJBOLJA SEZONA IKADA U EVROLIGI'' Andrea Trinkijeri očekuje najbolju moguću košarku ove sezone u najelitnijem evropskom takmičenju

Filip Milošević 02. 10. 2024. u 20:23

Trener košarkaša Žalgirisa, Andrea Trinkijeri, očekuje najbolju sezonu Evrolige do sada koja kreće u četvrtak. Novu sezonu najelitnijeg evropskog takmičenja otvaraju Alba i Panatinaikos.

Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

- Ne bih da budem dosadan, ali evo o čemu se radi, ovo može da bude najbolja sezona Evrolige svih vremena. Pored toga što će biti zabavno, moraćemo da plivamo sa svima u ovom moru gde je mnogo ajkula, gde je mnogo dobrih timova i mnogo talentovanih igrača. Jedva čekam izazov i zadatke koje imam, a biće teško, to je 100 odsto", kaže Trinkijeri.

Trinkijeri se potom osvrnuo i na pojačanja drugih klubova, gde apostrofirao dolazak srpskog centra Bobana Marjanovića.

- Broj dobrih igrača u velikim timovima je neverovatan, a broj različitih opcija koje svaki tim ima veći je nego ikad. Evo primera: Fenerbahče je potpisao Bobana Marjanovića samo da bi imao visokog i jakog igrača, nešto što je njihovom rosteru nedostajalo, koliko god bili jaki. Doveli su visokog igrača, jakog igrača, pametnog centra, a ovo je samo jedan primer. Ne ukazujem samo na Fenerbahče. Ako računate koliko bekova Panatinaikos i Olimpijakos imaju u rosteru, to se nikada nije desilo, barem ovako. Govorimo o šest do sedam startera. Verujem da je ovo glavna stvar koja se promenila - zaključio je bivši trener Partizana.

Nova sezona Evrolige stratuje u četvrtak.

BONUS VIDEO:  KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

Pogledajte više