NOVA ERA "CRVENO-BELIH": Čović napustio Crvenu zvezdu

Novosti online 01. 10. 2024. u 15:09

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović podneo je ostavku na ovu funkciju, pošto je danas izabran za predsednika Košarkaškog saveza Srbije, saopštio je klub sa Malog Kalemegdana.

FOTO: M. Vukadinović

Čović je danas jednoglasno na sednici Skupštine izabran za predsednika KSS.

On je odmah nakon toga, zbog izbegavanja sukoba interesa, podneo ostavku na mesto predsednika KK Crvena zvezda.

  - S obzirom na to da sam danas, 1. oktobra 2024. godine, imenovan na funkciju predsednika KSS, saglasno Zakonu o sportu koji propisuje nespojivost funkcija rukovođenja u više sportskih organizacija, obaveštavam vas da do prestanka mandata na toj funkciji neću moći da obavljam funkciju predsednika KK Crvena zvezda - naveo je Čović u pismu koje je uputio Skupštini KK Crvena zvezda.

Moje imenovanje za predsednika KSS upravo je potvrda istrajnog rada svih nas koji smo godinama timski i zajedno bili deo košarkaškog sistema Crvene zvezde koji je oduvek simbol kvaliteta i ponosa, naveo je novi predsednik KSS.

 - Koristim priliku da vam se i ovim putem zahvalim, kako na poverenju koje ste mi ukazivali sve ove godine da budem predsednik Crvene zvezde, tako i na podršci da prihvatim odgovornost, ali i privilegiju da budem predsednik KSS - dodao je Čović.

 - Uveren sam da će naša Zvezda nastaviti da bude transparentan i eminentan klub, koji će nizati uspehe na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, brend naše Srbije, sinonim želja najmlađih u kojima su budući šampioni i reprezentativci naše zemlje i u srcima miliona onih koji su sa tribina najveća snaga Zvezde, želim Vam mnogo uspeha u daljem radu - zaključio je Čović.

BONUS VIDEO: ZRENjANIN NA NOGAMA: Dejan Davidovac doneo olimpijsku medalju

Pogledajte više