ZVANIČNO! Nebojša Čović novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije

Novosti online 01. 10. 2024. u 14:45

Dileme više nema - Košarkaški savez Srbije dobio je novog predsednika i naslednik Predraga Danilovića na ovoj funkciji biće Nebojša Čović.

FOTO: M. Vukadinović

Na vanrednoj Skupštini KSS usvojen je predlog da upravo Čović zameni Danilovića, 28 prisutnih delegata glasalo je za, dok je jedan ostao uzdržan.

Četiri potpredsednika Saveza na Čovićev predlog biće Nenad Krsić, Ana Joković, Darko Jovičić i Filip Sunturlić, a utvrđeni su i ciljevi koje će KSS imati u narednom periodu.

- Pred nama je olimpijski ciklus, da nastavimo kontinuitet Skupštine. Čekaju nas kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, treba da napravimo zajednički pristup. Prvi zadatak je selektor. Postoji program i potrebno je da se izborimo sa velikim brojem iskušenja. Funkcije su važne samo ako možemo da dođemo do pravih ljudi. Radio sam ovaj posao u teškim vremenima i nikada nije bilo više novca nego sada. Da se zaštitimo od korupcije, menadžera, smatram da ćemo imati podršku vlasti. Brend treba da raste i mi snosimo odgovornost - rekao je Čović.

Takođe, Čović je putem pisma obavestio članove Skupštine Crvene zvezde da više neće moći da bude na funkciji u klubu.

- S obzirom na to da sam imenovan na funkciju predsednika KSS, saglasno Zakonu o sportu, neću moći da obavljam funkciju predsednika KK Crvena zvezda. Imenovanje za predsednika samo je potvrda istrajnog rada svih nas. Uveren sam da će Zvezda nastaviti da bude transparentan i eminentan klub koji će nizati uspehe i biti brend Srbije. Želim vam puno uspeha - poručio je Čović.

Prema planu Nebojše Čovića, prvi cilj će biti unapređenje rada svih činilaca sistema KSS kao preduslov daljeg razvoja srpske košarke, drugi unapređenje stručnog rada u košarci, treći efikasnije pravno uređenje KSS, četvrti podizanje kvaliteta učešća, odnosno organizacije takmičenja na međunarodnom i nacionalnom nivou, a peti pozicioniranje na međunarodnoj sceni.

U planu i programu predstavljeno je i da će se raditi na unapređenju svih reprezentativnih selekcija, nacionalnih takmičenja, finansija, infrastrukture i kadrovskih kapaciteta.

BONUS VIDEO: KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

Pogledajte više